22/05/2024 - 6:26
Més

  Nico Calabuig denuncia que el govern de Jorge Rodríguez impedeix a Compromís proposar una moció al Ple de juliol

  Altres notícies

  El grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat que el govern municipal ha impedit la inclusió al Ple de juliol de la moció presentada pel grup polític valencianista, relativa al desenvolupament d’una xarxa de refugis climàtics a Ontinyent. El seu portaveu i Cap de l’Oposició, Nico Calabuig, ha lamentat que després de treballar i presentar en temps i forma la proposta, orientada a protegir i millorar la vida de la ciutadania davant el canvi climàtic i especialment en els mesos d’estiu, sobretot per als sectors més vulnerables a la calor, el govern de majoria absoluta de Jorge Rodríguez s’haja oposat a incloure-la en l’ordre del dia de la Comissió d’Assumptes Interns, pas previ per a la seua inclusió en la sessió plenària.

  En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, “hem començat la legislatura fidels al nostre estil, treballant propostes constructives i centrades en millorar la vida de les veïnes i veïns d’Ontinyent. Malauradament, sembla que el partit de Jorge Rodríguez està massa ocupat negociant el govern de la Diputació amb el PP, i no té temps de convocar la Junta de Portaveus de l’Ajuntament com cal, per a poder incorporar les mocions que els grups de l’oposició proposem a l’ordre del dia del Ple Municipal”.

  Calabuig ha explicat que “és important que la ciutadania conega el funcionament dels òrgans municipals. Cada mes que se celebra Ple Ordinari de l’Ajuntament, es convoquen Comissions informatives la setmana anterior, en les quals es tracten els temes per al Ple. El dilluns de la setmana de Comissions, és a dir, aquesta setmana en el cas del mes de juliol, també es convoca una Junta de Portaveus, en la qual els grups polítics comenten les mocions que presenten eixe mes. El nostre grup polític, com sempre ha fet, va registrar la moció per al Ple de juliol aquest dilluns. No obstant això, el govern municipal, per motius que desconeixem, no va convocar la Junta de Portaveus, obligant-nos a demanar que la nostra proposta s’incorporara a la Comissió com una urgència”.

  “Ahir, durant la Comissió d’Assumptes Interns, es van negar a incorporar el punt, i van menysprear el nostre treball, afirmant que allò que proposàvem no era urgent ni es podia fer ara mateix. La nostra moció incorpora diferents acords, uns d’aplicació immediata i altres per a planificar en el mitjà i llarg termini. Ens sembla molt preocupant que el govern municipal no convoque els òrgans municipals com toca, i que utilitze la seua majoria absoluta per a obstaculitzar el nostre dret a la participació política, més encara quan Compromís per Ontinyent hem presentat la proposta en temps i forma, i és l’Alcaldia qui no ha complit les seues funcions”, ha assenyalat Calabuig.

  El portaveu ha exposat que “la nostra moció planteja el desenvolupament de refugis climàtics a tots els barris d’Ontinyent. Es tracta d’espais interiors i exteriors, dotats d’ombra, fonts i zones de descans, orientats a protegir i fer més còmoda la vida diària de la ciutadania durant l’estiu, especialment dels sectors de població més vulnerables a la calor, com els xiquets i xiquetes, la gent major, les persones amb malalties cròniques, les dones embarassades o les persones sense llar. A més, la moció recull una proposta per accelerar la plantació d’arbrat públic, fins a arribar als 12.000 exemplars. A la proposta incorporem tres acords. El primer, planificar amb els Departaments Municipals la creació de diferents refugis climàtics a tots els barris. La segona, aplicar de forma immediata mesures de protecció, dotant de fonts i tendals diferents punts de la ciutat. I la tercera, incrementar progressivament la plantació d’arbrat públic”.

  “Com s’observa, la moció planteja diferents qüestions, i el lloc on debatre-les és el Ple. Que el partit del senyor Rodríguez decidisca unilateralment no admetre una moció que estava correctament presentada, vulnera la nostra capacitat de treballar per millorar la vida diària de les ontinyentines i ontinyentins. Lamentem profundament les formes i actituds de l’equip de govern, que fins i tot va finalitzar la sessió de la Comissió mentre estàvem fent ús de la paraula. Els demanem una reflexió profunda, ja que aquests comportaments autoritaris que patim perjudiquen sobretot a la ciutadania. Nosaltres continuarem treballant i proposant, perquè eixa és la nostra vocació i la nostra responsabilitat”, ha conclòs Nico Calabuig.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -