23/07/2024 - 10:00
Més

  L’Hospital d’Ontinyent declarat com a zona de difícil cobertura per a garantir la qualitat sanitària

  Altres notícies

  Inversió de 110.000 euros per millorar els centres del Barranquet i Sant Rafel

  El Conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assegurat que durant l’estiu no es tancarà la planta de Medicina Interna de l’Hospital d’Ontinyent, ni els centres de salut de la ciutat, com havia passat en anys anteriors. Aquest compromís ha sigut comunicat a l’alcalde Jorge Rodríguez durant una visita a la ciutat, on també s’ha anunciat una inversió de 110.000 euros per a millorar les instal·lacions dels centres de salut del Barranquet i Sant Rafel.

  Gómez ha destacat la “insistència” de l’alcalde en la necessitat de declarar l’Hospital d’Ontinyent com a zona de difícil cobertura, una petició que Rodríguez li havia plantejat fa més d’un mes. Aquesta declaració, recentment aprovada, té com a objectiu garantir la qualitat i la continuïtat de l’atenció sanitària en zones amb dificultats per a cobrir places vacants de professionals.

  Manteniment dels serveis durant l’estiu

  En una trobada amb els mitjans, Marciano Gómez ha subratllat que, a diferència d’anys anteriors, aquest estiu no hi haurà tancaments ni reduccions d’horaris als centres de salut d’Ontinyent. Aquesta decisió forma part d’un esforç per a garantir l’atenció sanitària continuada a la ciutat, especialment en un context on moltes altres regions de la Comunitat Valenciana s’enfronten a una escassetat de personal sanitari.

  Segons el conseller, aquesta situació “molt complexa” s’ha agreujat per la “inacció” del Ministeri de Sanitat, que no ha facilitat la contractació dels 606 residents que finalitzen la seua formació. Gómez ha explicat que s’han implementat mesures com l’allargament dels períodes vacacionals, incentius per als professionals, i reajustaments horaris per a cobrir els serveis durant l’estiu.

  Inversió i millores en els centres de salut

  En resposta a les peticions de l’alcalde Rodríguez, el conseller ha anunciat una inversió de 110.000 euros per a la millora dels centres de salut del Barranquet i Sant Rafel. Es destinaran 50.000 euros al centre del Barranquet i 60.000 euros al de Sant Rafel, per a realitzar millores que permeten oferir un servei de més qualitat a la població.

  Jorge Rodríguez ha expressat el seu agraïment pel seguiment i la predisposició del conseller per a atendre les necessitats de la ciutat: “Estem agraïts per la claritat i la voluntat del Conseller de resoldre les mancances de personal durant l’estiu i mantindre el servei d’atenció primària sense reduccions d’horaris”.

  Declaració de difícil cobertura per a l’Hospital d’Ontinyent

  Durant la visita, Gómez ha reiterat que s’han avançat els estudis necessaris per a la declaració de l’Hospital d’Ontinyent com a zona de difícil cobertura. Aquesta mesura pretén fer més atractives les places de treball en hospitals que, per la seua ubicació o la manca de professionals disponibles, tenen dificultats per a cobrir les seues vacants.

  La declaració de difícil cobertura per a l’Hospital d’Ontinyent s’ha realitzat després de valorar en profunditat els informes de situació de la plantilla, que han indicat que aquest hospital presenta una situació amb diversos serveis sense cobrir. Aquesta declaració permetrà adoptar mesures per a captar i retindre professionals sanitaris, garantint així l’atenció hospitalària a la població.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -