L’alcalde reunix telemàticament els portaveus per informar-los de les mesures contra el Coronavirus

L’acalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es va reunir ahir de manera telemàtica els portaveus dels diferents grups municipals per informar-los del dia a dia de les mesures i les gestions amb què el Govern d’Ontinyent lluita contra el Coronavirus. Estos encontres telemàtics, que es realitzen amb una periodicitat setmanal, també s’evaluen les mesures aplicades i repleguen aportacions dels diferents partits, entre altres qüestions.

Així, en la reunió mantinguda hui per Jorge Rodríguez amb els portaveus de la Vall Ens Uneix (Natàlia Enguix), PP(Mercedes Pastor) i Compromís (Nico Calabuig), el primer edil explicava que la prioritat del Govern municipal durant estos primers dies de la pandèmia ha estat atendre a les persones amb majors dificultats. En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha exposat el bon resultat del servei telefònic d’atenció a la ciutadania, amb més de 90 peticions, o l’atenció que està prestant-se des del departament de Serveis Socials, especialment en casos com els de les persones usuàries del Centre Ocupacional o el Centre de Dia i el Servei d’Atenció a Domicili o el sosteniment del menjar a casa per a menors vulnerables.

Per altra banda, Jorge Rodríguez exposava el contingut de les reunions mantingudes per l’Alcaldia amb els agents socioeconòmics i invitava als portaveus a fer propostes en esta matèria. Jorge Rodríguez també ha anunciat que este dijous se celebrarà una reunió de seguiment amb els representants de la seguretat ciutadana, i ha parlat de qüestions relatives a la gestió municipal d’arees on els partits que no estan al Govern tenen delegacions, com el cas del cementeri, que s’ha tancat a les visites.

A l’encontre, el primer edil ha anunciat que davant la impossibilitat de fer plenaris, la cessió prevista de l’inmoble de l’antiga fàbrica de Bernabeu a la Conselleria per crear el nou Palau de Justicia va a fer-se per decret, que es ratificarà a la propera sessió plenària que es realitze després del decret d’alarma. Igualment, l’Alcalde exposa que va a “bon ritme” la priorització dels pagaments als autònoms i proveïdors, i ha dit que espera dinar xifres més exactes la propera setmana. Al mateix temps, dilluns està previst que se conega la modificació del calendari tributari per 2020, que contemplarà l’ajornament, suspensió i fraccionaments dels tributs i taxes municipals.

Per la seua banda, la portaveu del PP, Mercedes Pastor, ha preguntat sobre la necessitat de crear UCI provisional a l’hospital. A este respecte, l’Alcalde ha explicat que les autoritats sanitàries no consideren necessari una UCI provisional a Ontinyent, encara que l’Ajuntament atendrà les peticions i indicacions de la Conselleria de Sanitat. Des de Compromís s’ha proposat que es demane al Govern Espanyol la suspensió temporal del treball presencial a les empreses de sectors no essencials, una mesura que ha de vindre determinat per les administracions superiors i que per ara estes consideren que no s’ha de prendre.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

129 aspirants opten a 7 places de Policia Local

Un total de 129 aspirants realitzaven esta setmana proves psicotècniques per optar a 7 places …