30/05/2024 - 15:31
Més

  La vida d’Emília Pardo Bazán s’escenificarà a Ontinyent

  Altres notícies

  La història de l’escriptora i aristòcrata Emília Pardo Bazán arriba a Ontinyent amb l’espectacle de teatre “Emília”, de la companyia “Teatro del Barrio” i inclòs dins de la programació cultural municipal impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent. El pròxim dissabte dia 24 de març, a partir de les 20:00 hores, la Sala Gomis acollirà aquesta obra que mostrarà la lluita de Pardo Bazán per portar la seua vida d’acord amb els seus desigs i voluntat d’escriure i participar en la vida pública.

  Emília Pardo Bazán va intentar ingressar tres vegades, sense èxit, a la Reial Acadèmia de la Llengua i va ser una de les màximes impulsores del feminisme i els drets de les dones a finals del segle XIX i principis del XX. La seua manera de pensar li va valer la reprovació d’alguns dels seus contemporanis. A pesar d’açò, des de la companyia afirmen que en “Emília” sobresurt la figura d’una dona forta, intel·ligent i extraordinàriament divertida.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava com “en ‘Emília’ podrem conèixer la figura de l’autora de ‘Los pazos de Ulloa’, una dona valenta i avançada a la seua època. A més aquest és un espectacle que no només parla sobre una il·lustre dona de la nostra història sinó que també està interpretat, escrit i dirigit per dones” declarava Borrell. Les entrades estan disponibles a un preu de 10 euros, 8 amb descompte, a la web de Caixa Ontinyent, a la Sala Gomis, al telèfon 96 291 05 16 i en taquilla una hora abans de l’obra.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -