Natàlia Enguix apunta que el major pressupost inversor de la història de la ciutat s’executarà sense apujar impostos.

La portaveu del grup municipal de La Vall Ens Uneix i regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix ha destacat la qualitat dels projectes presentats i la implicació de les diferents administracions com a elements “clau” per a la inversió rècord als pressupostos municipals de 2022, que s’aprovaven aquest dijous al ple, que arriba als 16.780.000 euros.

Enguix recordava que amb estes subvencions i ajudes aconseguides “anem a executar projectes tan importants com el Museu del Tèxtil, la transformació de la Cantereria, la construcció del nou Institut de l’Estació, la reforma integral del Carrer Sant Antoni o la remodelació de la Plaça Concepció”, entre d’altres. La regidora posava de relleu que el pressupost, que arriba al seu total als 45.155.662 euros, és al seu conjunt “un pressupost fortament inversor i expansiu, que permetrà generar ocupació i augmentar la protecció social, i que gràcies a l’increment de les subvencions i a la bona gestió d’estos últims anys podem afrontar sense grans dificultats i, molt important, sense apujar la pressió fiscal”.

Quant al posicionament dels dos grups de l’oposició, Natàlia Enguix afegia que “no acabem d’entendre l’abstenció del PP a un pressupost molt semblant al que l’any passat van votar a favor, però almenys és una postura més coherent que la de Compromís, votant en contra d’un pressupost que farà possible que s’executen projectes tan importants per a la ciutat”. Enguix plantejava a Compromis “si d’ací a uns anys anys, si els seus nets o netes els pregunten si recolzaren el pressupost més inversor de la història d’Ontinyent, vostés els diran no. Com explicaran que que votaren en contra de les obres del Museu del Tèxtil, la transformació de la Cantereria o la reforma de la Plaça de la Concepció?”.

La portaveu de La Vall Ens Uneix apuntava per últim que “pensem que el vot el contra de Compromís evidencia la debilitat del seu portaveu, que ha necessitat votar en contra d’inversions finançades per conselleries del seu partit per pur interés personal. Entre estar al costat d’Ontinyent o del seu partit, el líder de Compromís ha elegit el seu partit i això la ciutadania ho ha de saber: Compromís no està per Ontinyent”.