21/07/2024 - 0:03
Més

  La Casa de Cultura d’Ontinyent es prepara per acollir una mostra de 26 obres de la col·lecció Martínez Guerricabeitia

  Altres notícies

  La Casa de Cultura d’Ontinyent es prepara per acollir una mostra de 26 obres pictóriques de la col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València (UV), que podrà ser visitada des del proper dimarts 19 de setembre i fins el 19 de novembre. Es tracta de la mostra titolada “Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia”, que arribarà a Ontinyent de la mà del programa Societat del Vicerrectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent.

  El regidor de l’àrea, Àlex Borrell, es reunia amb l’equip responsable del trasllat de la mostra, encapçalat per la tècnica Lydia Frasquet, i destacava “la qualitat i interés d’una exposició on es mostra al públic el treball de dones artistes que van fer front a un context sociopolític que complicava la seua autonomia com a creadores i que, així i tot, van aconseguir subvertir la situació”.

  L’exposició, al seu torn, explica com, en èpoques més recents, moltes dones han gaudit d’un major prestigi que el que van tindre en el seu moment. No obstant això, la mostra fa d’altaveu d’aquelles artistes que continuen reivindicant el seu lloc en un sistema artístic androcèntric.La mostra inclou obres d’artistes com Carmen Grau, Isabel Oliver, Manuela Ballester, Carmen Calvo o Mavi Escamilla, entre moltes altres, en diferents tècniques i estils.

  Àlex Borrell posava de relleu la importància “de comptar amb un espai expositiu com la Casa de Cultura, on venim acollint exposicions com ‘Dones en Marxa’, ‘Memòria de la Modernitat’ o la retrospectiva de Dulk, de gran qualitat artística i que ens permeten gaudir d’obres d’art de primer nivell sense haver de fer desplaçaments a grans capitals”, assenyalava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -