Jorge Rodríguez fa una crida a la població per augmentar les mesures de seguretat

0

«No ens podem permetre perdre-li el respecte a una malaltia que tantes desgràcies ha causat. No podem tornar arrere perquè no respectem les mesures de seguretat». Així ho manifestava aquest dilluns l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa telemàtica a la qual compareixia acompanyat de la 1ª tinent d’Alcalde, Natàlia Enguix per explicar com serà a la ciutat la Fase 1 del desconfinament a partir de l’11 de maig. En paraules de Jorge Rodríguez, l’actual fase zero «és l’inici d’un llarg camí on hem de seguir tenint responsabilitat perquè el Covid19 continua actiu, i la ciutadania ha de tenir encara més cura en respectar les distàncies de seguretat, rentar-se les mans a sovint o utilitzar mascaretes», manifestava.

Davant l’augment de la circulació de persones, l’Ajuntament ha adquirit 40.000 mascaretes fetes a Ontinyent que es repartiran als propers dies en punts repartits per tot el casc urbà, «mascaretes llavables i reutilitzables, amb les que a més tenim altre gest en l’aposta per un clúster sanitari local que obriga nous horitzons a les nostres empreses», assenyalava. Amb l’inici de la fase 1 alguns espais públics com el museu MAOVA, el Palau de La Vila o l’Oficina de Turisme s’obriran amb un terç del seu aforament, com també les biblioteques municipals, el punt de lectura de Sant Rafel, l’arxiu, i algunes instal·lacions del poliesportiu com ara la pista d’atletisme, el velòdrom, les pistes de tennis o l’espai de tir amb arc.

Els col·legis, instituts i el CEE Vall Blanca seran objecte esta mateixa setmana d’una profunda desinfecció, de cara a la progressiva represa de l’activitat que començarà en primer lloc el personal docent en la fase 1, mentre que el Centre de Menors El Rogle romandrà tancat a l’espera de les indicacions de la Generalitat per a la reapertura. Quant al mercat de dilluns i diumenge, tornaran a posar-se en marxa des d’esta data atenent a les directrius del Govern d’Espanya, que limiten al 25% els llocs de venda. Per facilitar aquest extrem, l’Ajuntament va a plantejar a l’Associació Valenciana de Mercat No Sedentari i a la Direcció General de Comerç el trasllat del mercat de dilluns al recinte firal, on es podrà complir el distanciament entre llocs de venda i complir amb el control d’accessos.

Terrasses amb més superfície i cultura a l’aire lliure

Quant a terrasses de bars i restaurants, l’Alcalde anunciava que està ultimant-se un decret que servirà per autoritzar que aquestes puguen duplicar l’espai amb que comptaven fins ara, una ampliació que es farà principalment ocupant superfície de calçada i no de vorera, per tal de no obstruir portals ni espais de vianants. Els comerços i serveis es reobriran amb els % d’aforament marcats pel Govern d’Espanya, podent fer-se ús dels xecs de consum del pla «Tornem Junts» des del 1 de juny. Pel que fa al servei d’alimentació per a menors, també registrarà novetats, després que l’Ajuntament haja rebut una subvenció autonòmica de 13.000 euros que comporta una sèrie de requeriments. Així, dels 200 menors als que venia prestant l’Ajuntament un servei de càtering gratuït, 115 passaran a adquirir els aliments en bons d’alimentació en comerços locals, mentre que els 85 restants podran triar en tendes de menjar per a dur, en la línia del servei que l’Ajuntament venia oferint en estiu.

Pel que respecta a l’activitat cultural, el Teatre Echegaray i la Sala Gomis es mantindran tancats com a mínim fins a setembre, apostant-se fins la seua reapertura al públic per l’organització d’activitats culturals en espais oberts a partir de la Fase 2, seguint les directrius que determinen un aforament màxim de 400 persones i una distància d’almenys un metre i mig entre les persones assistents. El bus urbà no es reprendrà fins la fase 2 i al 50% d’aforament i el Cementiri també es mantindrà tancat al públic per ara. La reapertura dels centres de majors no té data per ara, i vindrà marcada pel CEAM del barri de Sant Josep que gestiona la Generalitat, qui també marcarà la reapertura del Centre Ocupacional i Centre de Dia.

Es manté la cita prèvia a l’Ajuntament

La 1ª Tinent d’Alcalde i regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, explicava per la seua banda que pel que fa a l’atenció a l’Ajuntament seguirà sent mitjançant cita prèvia a través del telèfon 96291 8200, creant-se un punt d’atenció a l’entrada de l’edifici municipal per reduir el trànsit de persones. Així mateix, el consistori està consensuant amb els representants sindicals del personal municipal un Pla de Retorn que tindrà en compte l’aposta pel teletreball que s’ha vingut fent al consistori, la implantació de noves mesures de seguretat així com l’especial cura que s’ha de tenir als casos de persones amb perfils especialment vulnerables al virus.

Publicitat