medieval2020

Finalitza l’any 2018 amb 1’5 milions de superàvit

L’Ajuntament d’Ontinyent va tancar l’exercici de 2018 amb un superàvit de 1.568.274 euros, uns diners que serviran per amortitzar el deute de l’únic préstec assumit esta legislatura, el que va ser necessari per a la compra dels terrenys del nou hospital. A més a més, el consistori acumula una reducció del deute municipal de 14 milions d’euros i prop d’un 70% des de l’arribada de Jorge Rodríguez a l’alcaldía en 2011.

Són algunes de les dades que facilitaven hui l’alcalde i el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, en fer un repàs en roda de premsa de la situació econòmica municipal una volta aprovada la liquidació del pressupost de l’any 2018. Una roda de premsa on l’alcalde destacava que als últims anys “el Govern d’Ontinyent ha aconseguit quadrar el cercle, congelant impostos, taxes i preus públics i fins i tot baixant l’IBI un 10%; reduint el deute de 20’4 a 6’5 milions des de 2011; augmentant les inversions i l’impuls a la promoció econòmica; i mantenint una constant i ferma aposta per les polítiques socials”, manifestava.

L’alcalde tenia paraules d’agraïment per a Joan Sanchis “per tot el treball fet en una legislatura on a més a més s’ha aprovat sempre els pressupostos en temps i forma; hem utilitzat les ordenances fiscals per impulsar la promoció econòmica; i s’ha modernitzat l’administració local”. El primer edil incidia en la importància d’amortitzar el préstec de l’únic deute que s’ha fet al període 2015-2019, “un deute que vam adquirir perquè havíem de ser ràpids per aconseguir els terrenys per a l’hospital”. Cal destacar també que l’Ajuntament ingressarà 1’2 milions en concepte d’impost de construcció o taxa de llicència d’obres “que ara podran destinar a millorar la ciutat i atendre les necessitats de les persones”, assenyalava.

Joan Sanchis facilitava també altres dades d’interès, com que el superàvit de 1’5 milions d’euros suposa el setè any consecutiu en què l’Ajuntament tanca en positiu els comptes municipals, “una situació que contrasta amb els continus forats que generava el PP a l’Ajuntament” (2’7 milions en 2008, -1’4 milions en 2009, -2’3 milions en 2010 i –1’4 milions en 2011).  

Respecte al deute, el regidor posava de relleu que rebaixar el deute de 20’4 a 6’48 milions d’euros té conseqüències molt positives: enguany anem a pagar sols 154.000 euros en interessos als bancs, un 82% menys dels 869.000 que es van arribar a pagar en 2010, i alliberem recursos econòmics de cara als propers anys, el que permetrà a l’Ajuntament comptar amb encara més maniobrabilitat per fer inversions. En definitiva, hem acomplit els objectius que teníem, i la intenció del Govern d’Ontinyent que lidera Jorge Rodríguez és no baixar la guàrdia i seguir treballant en la mateixa línia per continuar obtenint resultats tan positius com estos”, concloïa.  

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Mancomunitat de la Vall d’Albaida s’encamina a la normalització financera

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida continua realitzant tasques per a la normalització …