30/05/2024 - 15:41
Més

  El PP d’Ontinyent porta al ple la moció de rebuig dels indults independentistes

  Altres notícies

  El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Ontinyent ha registrat una moció de rebuig als indults independentistes catalans que es debatrà en el pròxim ple. La moció, signada per la Portaveu del PP a l’Ajuntament d’Ontinyent, Mercedes Pastor, expressa el suport incondicional i absolut a la Constitució i a la resta de l’ordenament jurídic espanyol com a garants de la integritat i unitat de la nació i de l’estat de dret i la democràcia al nostre país.

  Segons la portaveu del PP, la moció no va contra ningú. Al contrari, afirma Mercedes Pastor, és una moció que es dirigeix fonamentalment a favor de la Llei, de la convivència, d’Espanya, de la Comunitat Valenciana i de la separació de poders. Des del PP Ontinyentí consideren important es mostre en el ple municipal l’opinió sobre aquest fet gravíssim ja que, com es pot veure, “tota Espanya està en contra que els indults siguen un peatge polític a canvi de suport parlamentari”.

  El text presentat pel grup municipal del Partit Popular ontinyentí, demana que l’Ajuntament d’Ontinyent manifeste el seu suport sense fissures a la labor que realitzen tots els dies els diferents tribunals de justícia espanyols, amb especial esment al Tribunal Suprem, de manera independent, responsable i sotmesos únicament a l’imperi de la llei com estableix l’article 117 de la Constitució Espanyola.

  En tercer lloc, la moció de rebuig als indults independentistes catalans, insta el Govern d’Espanya a respectar la independència de les diferents institucions de l’Estat i les decisions judicials i a no concedir l’indult a aquells que han vulnerat- com ha declarat provat el Tribunal Suprem- no sols la nostra Carta Magna sinó també altres lleis espanyoles i que, com han repetit en nombroses ocasions, pretenen reincidir en el delicte de sedició comés.

  A més, el text insta el President del Govern d’Espanya a comparéixer en el Congrés dels Diputats en un ple monogràfic per a explicar la seua intenció de concedir l’indult als condemnats per la sentència 459/2019, de 14 d’octubre, per la convocatòria d’un referèndum il·legal i la proclamació il·legal d’una república catalana independent i fixa també donar trasllat d’aquest acord al President del Govern, al Ministre de Justícia i als Portaveus dels Grups Polítics del Congrés i del Senat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -