30/05/2024 - 15:02
Més

  El nou consell de Publicacions permetrà modernitzar les publicacions culturals i històriques

  Altres notícies

  El Consell de Publicacions unificarà la estructura i donarà un nou caire a les publicacions cultural-històriques. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que van mantindre l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez junt als regidors de Cultura i Museus, Alex Borrell i Ferran Gandia amb les i els nous membres del Consell de Publicacions municipal amb destacada trajectòria vinculada al món de la Cultura i l’Educació.

  En concret, a la reunió assistien Manuel Palomar, ex rector de la Universitat d’Alacant; Tudi Torró, inspectora d’educació i atual membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Alfred Bernabeu, cronista Oficial d’Ontinyent des de 1999 i secretari general de l’Associació de Cronistes de la Comunitat de València des de 2019; Maria José Vanyó, professora Titular del Departament de Dret Mercantil de la Universitat de València i Codirectora del Màster Oficial en Dret de l’Empresa; Manolo Requena, professor de valencià al col·legi La Concepción i Vicepresident de l’associació cultural La Nostra Terra d’Ontinyent.

  Durant la reunió tant els i les membres del Consell de Publicacions com l’alcalde i els regidors coincidien en la necessitat de dotar d’una estructura més moderna i actual la revista ALBA perquè,en paraules del regidor de Cultura, Àlex Borrell, “es tracta d’una revista amb una llarga trajectòria i que després de tants anys considerem important renovar el seu plantejament perquè siga més atractiva per a la gent jove. Al cap i a la fi, es tracta de publicacions que parlen de la nostra història i de la nostra cultura i cal que arriben al major nombre de gent possible”.

  Així, durant la reunió de treball l’alcalde, els regidors i els i les nous membres s’emplaçaven a una reunió el proper 17 de setembre per concretar ja les futures col·leccions que editarà l’Ajuntament d’Ontinyent. En aquest sentit, el regidor de Biblioteca i Museus, Ferran Gandia, incidia que “en aquesta reunió els i les membres del Consell de Publicacions ens han exposat les línies de treball que es concretaran en setembre amb una nova reunió perquè des de l’Ajuntament, considerem la transferència de les tradicions i coneixements de la nostra història fonamental perquè les generacions futures la puguen conèixer”.

  Cal recordar que el plenari del mes de maig va aprovar la nova estructura del Consell de Publicacions, que es va crear en 1984 i no havia variat la seua composició des de maig de 2004.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -