29/11/2023 - 2:48
Més

  El documental “Les Valquíries, pioneres de la dona en la festa” s’estrena el pròxim 3 de febrer

  Altres notícies

  El Teatre Echegaray d’Ontinyent acollirà el proper 3 de febrer l’estrena de l’audiovisual “Les Valquíries, pioneres de la dona en la festa”, dedicada a la primera “filà” integrada per dones a les festes de Moros i Cristians de la cutat. Es tracta d’un documental produït per la regidoria d’Igualtat, des de la qual la seua responsable, Natàlia Enguix, posava de relleu que “la divulgació dels fets històrics sempre ha oblidat a les dones. A partir de les Valquíries les dones hem pogut desfilar en festes, i açò és una fita històrica a nivell local que mereixia ser recordada i posada en valor”, manifestava.

  Enguix explicava que “les generacions de dones mes joves, que ara puguen tenir 30 anys o menys, no han conegut altra cosa que desfilar en festes en normalitat. Però no sempre ha estat així, i que puguen coneixer més sobre aquells fets i la seua trascendència indiscutible”, afegia.

  El documental audiovisual, de 19 minuts de durada i dirigit per Lucia Casany i Pepa Roig, es va gravar a Ontinyent el passat mes de juny i narra com en l’entrada del bàndol cristià de 1989, en la comparsa Fontanos van desfilar per primera vegades dones sota la filà anomenada “Les Valquiries”. Es va gravar a diferents emplaçaments de la ciutat com el Museu Fester, el Palau de la Vila, l’antic Ajuntament o diferents carrers, comptant amb la participació de les integrants d’aquella filà, així com de l’ex alcalde Rafa Tortosa, que va donar suport a la seua presència, entre d’altres personalitats.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -