22/06/2024 - 20:40
Més

  Iniciat el plaç per a voluntariat “Ontinyent contra el foc”

  Altres notícies

  “Ontinyent contra el foc”, la campanya de voluntariat forestal posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, ha iniciat la configuració del dispositiu previst per protegir les serres del terme durant els mesos de major risc d’incendi. Així, des de l’Ajuntament s’habilitava el passat cap de setmana un punt d’informació al mercat de diumenge, i els pròxims caps de setmana s’instal·larà un punt d’informació al centre comercial El Teler, divendres i dissabte de vesprada. A més a més s’han previst diverses xerrades a les seus de diferents associacions i als instituts.

  En tots estos espais les persones interessades podran omplir els fulls d’inscripció per participar de la campanya d’enguany, que tindrà lloc del 15 de juny al 15 de setembre. La campanya mantindrà el repartiment dels voluntaris en torns, aprofitant-se els passeigs que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l’arribada de l’estiu, i reforçant-los posant a disposició del voluntariat un vehicle tot terreny.

  Els voluntaris i voluntàries comptaran amb facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament, i no es requereix més temps que el que cada persona puga oferir.

  En l’edició de 2018 la campanya va comptar amb 40 persones voluntàries i va durar 84 dies, entre el 15 de juny i el 7 de setembre, ja que tot i haver previst la campanya de vigilància fins a meitat de setembre com anys anteriors, es va veure acurtada per l’oratge. Des del departament de Medi Ambient s’ha explicat que la primavera ha estat abundant en pluges i ha crescut molta herba que es secarà en arribar l’estiu, cosa que podria augmentar el risc d’incendi perquè les herbes seques s’encenen molt fàcilment. Davant això, s’anima a les persones a qui els agrade el contacte amb la natura a participar, podent ampliar la informació en el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, en l’apartat de gestio administrativa-medi ambient de la web municipal i al correu electrònic ontinyentcontraelfoc@hotmail.com


  Prohibició de les cremes fins a octubre

  Per altra banda, des de l’Ajuntament s’ha recordat a la ciutadania que des del passat 1 de juny i fins octubre, està prohibit cremar al terme d’Ontinyent, tal com estableix el calendari del Pla Local de Cremes 2019 accessible des de l’apartat de Gestió Administrativa-Medi Ambient de la web municipal.

  Igualment, es recorda que l’Ajuntament disposa d’un servei gratuït de trituració in situ de restes agrícoles, de manera que les persones que realitzen podes i tinguen restes per a cremar en els seus bancals poden sol·licitar, a través d’una instància, que el consistori acudisca in situ a triturar aquestes restes vegetals, creant una matèria orgànica que després servirà de nou per a nodrir la pròpia terra. Per últim, des del departament de Medi Ambient s’ha recordat també que les restes vegetals es poden portar a l’ecoparc municipal, però que en cap cas es poden deixar pels voltants dels contenidors municipals existents al disseminat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -