21/04/2024 - 17:21
Més

  Aielo de Malferit Rehabilitarà l’Antic Col·legi Grup Nou en un Centre Cultural

  Altres notícies

  Aielo de Malferit està a punt d’emprendre un projecte ambiciós que revitalitzarà la seua oferta cultural: la transformació de l’antic col·legi, conegut com a Grup Nou, en un centre cultural de referència. L’Ajuntament de la localitat ha anunciat la licitació de les obres de rehabilitació integral d’aquest edifici històric, que actualment serveix com a seu per a diverses associacions municipals. Amb una inversió de 946.000 euros, el Grup Nou es convertirà en la nova llar de la banda de música local, l’escola de música, l’escola d’adults EPA, el centre juvenil i altres entitats culturals.

  Gràcies a dues subvencions governamentals, que sumen 987.379 euros, Aielo podrà financiar completament el projecte, que preveu una renovació exhaustiva per atendre les necessitats actuals d’eficiència energètica, seguretat i funcionalitat. El Grup Nou, que va cessar les seues funcions com a escola en 2008, serà així adaptat per integrar modernes instal·lacions, incloent una nova instal·lació fotovoltaica per a autoconsum.

  La reforma comportarà la demolició i reconstrucció de l’interior del Grup Nou, la instal·lació de nova fontaneria, calefacció, així com sistemes de seguretat i protecció contra incendis. També es consideren les exigències sanitàries actuals, creant espais amplis i ben ventilats que previnguin situacions com les viscudes durant la pandèmia de la covid-19.

  El procés de licitació ja està en curs, i les empreses constructoras tenen fins al 14 de febrer per presentar les seues propostes. Amb aquesta acció, Aielo de Malferit reafirma el seu compromís amb el foment de la cultura i la creació d’un espai que promou l’art i la cohesió social dins de la comunitat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -