La Vall d’Albaida rep 45,3 milions d’euros d’inversions de la Diputació fins a 2018, un 72% més que a l’etapa anterior

Les inversions que ha rebut la Vall d’Albaida durant la nova etapa de la Diputació de València s’eleven fins als 45,3 milions d’euros, un 72% més que el que va percebre la comarca durant la legislatura anterior. Tal i com ha explicat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, durant la roda de premsa que s’ha celebrat a l’ajuntament de l’Olleria, aquesta nova manera de distribuir els recursos respon a “una política d’objectivitat i equitat”

En la seua intervenció davant d’alcaldesses i alcaldes de la comarca, Maria Josep Amigó ha fet balanç del que ha suposat “una nova forma de treballar a la Diputació de València”. Segons ha afirmat Amigó, “durant aquesta legislatura hem anat acabant amb la pràctica dels convenis singulars fins fer-los desaparèixer en l’actualitat”. “Açò –ha afegit—ha permés que arriben més recursos a tots els Ajuntaments de forma més transparent i amb independència del seu color polític”.

Els municipis de la Vall d’Albaida han passat de percebre 26.329.446 d’euros de fons provincials entre 2011 i 2015, a rebre 45.374.937 des del 2015 fins al 2018, a falta de l’aprovació dels pressupostos de 2019 de la corporació provincial. Això suposa 19 milions d’euros més i un increment del 72% de les inversions de la Diputació a la comarca, que es tradueixen en 580,7 euros per habitant en l’etapa actual, a diferència dels 336,96 de l’anterior període.

En quant a la partida d’inversió en educació pública, els distints programes de la Diputació per a la millora de les escoles públiques d’infantil i primària, així com de les escoletes infantils municipals, han comptat amb uns fons de més d’1,4 milions d’euros. Aquests diners han servit per condicionar 7 CEIPS de la comarca i també per millorar 17 espais educatius municipals de la Vall d’Albaida.

A més, la Diputació també ha posat en marxa un pla de finançament de centres de dia per a persones majors i amb diversitat funcional en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Amb la inversió de 600.000 euros d’aquest programa, la Vall d’Albaida comptarà amb un centre de dia al municipi d’Agullent amb 25 places públiques.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent qualifica “d’atac sense precedents a l’aprenentatge de llengües” la retallada d’un 33% en els grups de l’EOI

El Govern d’Ontinyent ha donat tot el seu suport a les reivindicacions del claustre de …