El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha finalitzat les obres d’emergència de restauració hidrològic-forestal i mediambiental dels terrenys afectats per l’incendi forestal que es va produir el 6 d’agost de 2018 en la província de València. Un incendi forestal que va afectar una superfície de 3.146,50 hectàrees en els termes municipals de Llutxent, Pinet, Quatretonda, Barx, Gandia, Ador i Ròtova.


L’objectiu d’aquesta actuació d’emergència és minimitzar la perduda de sòl, estabilitzar el terreny i contenir els processos erosius que tenen lloc amb posterioritat en les zones incendiades, especialment després de les habituals tempestes torrencials de finals d’estiu en la zona. També s’ha volgut potenciar la recuperació de la coberta vegetal i reduir el risc de plagues forestals mitjançant tractaments silvícoles. A més, es contribuirà a reparar i millorar la xarxa de pistes forestals afectades.


Per açò, les obres de restauració, que han suposat una inversió de 750.000 euros, han inclòs la reconstrucció de murs de mamposteria, la instal•lació de xicotets dics de correcció en llits torrencials, així com la plantació d’espècies pròpies de la muntanya mediterrània i l’adequació de la xarxa viaria.