728×90 caixa onti
Home > Comunitat > El Consell aprovarà l’avantprojecte de Llei de Govern Obert en les pròximes setmanes

El Consell aprovarà l’avantprojecte de Llei de Govern Obert en les pròximes setmanes

El ple del Consell aprovarà l’avantprojecte de Llei de Govern Obert en les pròximes setmanes, tal com ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el Debat de Política General en Les Corts.

La futura llei pretén oferir un marc integrador dels instruments de govern obert i la bona administració a la Comunitat, a més de donar compliment al compromís del Pacte del Botànic en matèria de transparència, bon govern i integritat de les administracions valencianes.

Així mateix, suposa la culminació del canvi de cultura impulsat en l’administració pública valenciana per a alçar la hipoteca reputacional de la Comunitat i trencar definitivament amb l’etapa anterior de corrupció.

Compromís amb la transparència i la participació ciutadana

El nou text normatiu pretén regular de manera complementària i sistemàtica la transparència, el bon govern, la planificació i avaluació, la participació ciutadana i el foment de l’associacionisme.

En matèria de transparència, s’establirà l’elaboració de plans biennals de transparència i s’aposta per la transversalitat en l’administració de la Generalitat. D’altra banda, s’ampliaran les obligacions de publicitat activa de la Generalitat, incrementant els mínims d’informació amb especial atenció a la relacionada amb la contractació pública.

Així mateix, es regularà de manera més completa i reforma substancialment el Consell de Transparència i Accés a la Informació Pública. Es reforcen les garanties per a la seua independència i bon funcionament i s’incorpora com a novetat, al costat de les reclamacions pel dret d’accés, la possibilitat de procediments de mediació.

En matèria de bon govern es preveu avançar en la promoció dels codis de conducta i de bon govern en les administracions públiques. Entre altres coses, s’estendrà l’obligació de comptar amb codi de govern als governs locals i la resta d’entitats. També es preveu la inclusió de principis ètics i regles de conducta per a contractistes i beneficiaris de subvencions en els plecs de contractes públics i en les bases de subvencions, així com la promoció de codi de conducta per al personal emprat públic que participe en la seua gestió.

Al seu torn, s’introdueix un títol específic dedicat a la planificació i l’avaluació normativa i de polítiques públiques. Entre altres coses, es preveu l’elaboració pel Consell d’un Pla de Govern, com a pla estratègic de legislatura, que ha d’estar sotmès a un seguiment i revisió semestral. També es fa èmfasi en l’obligació d’avaluar l’impacte de les normes que s’aproven, tant amb avaluacions prèvies a la seua aprovació com a través d’avaluacions periòdiques dels resultats de l’aplicació de les normes i les polítiques.

D’altra banda, s’establirà un marc complet regulador dels mecanismes de participació ciutadana, fins ara inexistent. Així, està prevista la regulació el Consell de Participació Ciutadana, els òrgans de participació institucional de les conselleries i els instruments i els diferents procediments específics de participació.

L’avantprojecte regularà també mecanismes per al foment i la promoció de l’associacionisme i la cultura participativa, incloent l’elaboració de plans de formació per al teixit associatiu i el personal dels governs locals i el foment de l’educació per a la participació, tant en l’àmbit formal com en el no formal.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Jorge Rodríguez: “l’obertura del secret de sumari és una bona notícia per acabar una situació d’indefensió”

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha fet les primeres declaracions després de conéixer que el jutge del cas Alqueria ha decretat l’obertura del sumari.