02/12/2023 - 17:19
Més

  Vessament accidental al paratge del Pou Clar d’Ontinyent

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha detingut un vessament accidental ocorregut en em matí d’aquest dijous al paratge del Pou Clar. Els operaris de manteniment de Parcs i Jardins han detectat la fuita en una conducció de goma, per la que emanaven líquids predepurats de procedència industrial d’una empresa bocairentina, procedint a avisar al Seprona de la Guàrdia Civil, a la Policia Local i al departament de Medi Ambient, el que ha permès comunicar-ho a l’empresa i aturar en menys de dues hores el vessament, que no ha afectat la zona de bany (ha estat posterior a la zona del pou dels Cavalls i no ha arribat al Pou de l’Olleta) però que ha resultat cridaner pel seu intens color blau.

  Des del departament de Medi Ambient s’ha alertat dels fets a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, qui té les competències sobre els terrenys pels que passa la canalització d’uns 2000 metres d’esta empresa, que compta des de 1994 amb una llicència per incorporar els seus vessaments a la xarxa de clavegueram d’Ontinyent.

  L’Ajuntament d’Ontinyent avaluarà en les pròximes setmanes els danys, els risc de què es torne a produir un altre accident en esta instal·lació de titularitat privada, i la conveniència i possibilitat de revocar l’autorització de vessaments atorgada a esta empresa no ontinyentina. Així mateix, el Seprona ha iniciat una investigació sobre els fets i les seues circumstàncies que podria derivar en sancions a l’empresa, especialment pel caràcter contaminant dels residus vessats al riu.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -