S’inicien les obres per previndre inundacions a Benarrai

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres previstes per evitar inundacions a la zona de Benarrai, anunciades per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, en la reunió mantinguda amb el veïnat de la zona, i detallades per la 1ª tinent d’alcalde, Natalia Enguix, a l’últim ple municipal.

En concret, està executant-se des d’esta setmana una actuació inicial consistent en la creació de dos badens que reconduiran les primeres aigües que provenen del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central. A més a més, es preveu la construcció d’una canalització soterrada des de la ronda sud que reconduisca estes aigües, el traçat de la qual anirà determinat per un estudi hidràulic que va a realitzar-se durant les properes setmanes.

 Estes obres de canalització que són responsabilitat de l’agent urbanitzador de la zona on va a actuar-se, “però on davant el problema latent que està visquent-se, anem a actuar des de l’Ajuntament, repercutint-se les despeses en les quotes d’urbanització quan es desenvolupa la unitat d’actuació prevista”, segons explicavaa la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, al transcurs del ple del passat dijous. la regidora també avançava que el proper pressupost municipal inclourà una partida pressupostària amb dotació econòmica suficient per executar esta inversió atenent als informes tècnics, que apunten la conveniència de replegar les aigües que baixen des de la serra abans que arriben al casc urbà.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “en un espai de les característiques d’aquest sempre és molt difícil anular el risc d’inundacions completament, però anem a tractar de reduïr-lo al màxim dins les possibilitats que ens donen els estudis tècnics”, assenyalava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les Biblioteques d’Ontinyent incorporen 600 llibres per educar en igualtat

Ontinyent incorpora 600 llibres aptes per a l’educació en igualtat als espais Violeta de les …