S’inicien els treballs de reparació de les sèquies afectades per la DANA

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha iniciat a través de l’empresa Tragsa, els treballs de reparació de les sèquies de la Comunitat de Regants d’Ontinyent afectades per la DANA del passat mes de setembre. La regidora d’Agricultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha agraït “la bona predisposició del Director General d’Agricultura, Roger Llanes, a atendre les peticions que li venim plantejant per tal d’atendre la problemàtica que ens havien traslladat els agricultors locals, i que ara es van a veure resoltes”, assenyalava.

Gandia explicava que fins la recent aprovació d’una partida de 423.515 euros per part de la Conselleria d’Agricultura per a sufragar les obres de reparació dels danys de la DANA en infrastructures de regadius d’Ontinyent, Benissoda Moixent, “el camí ha estat complex i ha necessitat de diverses gestions”. Així, quan es va produir la DANA en setembre un grup d’agricultors locals va advertir al voltant del deteriorament en la Sèquia Vella, la Sèquia Nova i la Sèquia del Pla, amb desperfectes com ara entrades de pedra i grava a les conduccions, obstruccions amb sediments, solsides o trencadures en les parets de les sèquies.
La regidora explicava que “des de l’Ajuntament vam informar als regants al voltant de com sol·licitar les ajudes a la Generalitat, però en passar l’hivern i pujar les temperatures les sèquies són més necessàries, raó per la qual vam gestionar una visita amb el departament tècnic de la Conselleria a les zones afectades, per comprovar de primera mà l’estat d’estes infrastructures”. Així mateix, des de la regidoria d’Agricultura es va plantejar a la Conselleria l’interès de que l’administració valenciana executara directament les obres per via d’emergència a través de l’empresa pública Tragsa, una petició que l’alcalde Jorge Rodríguez i la pròpia Sayo Gandia van traslladar a principis de març al Secretari Autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero al marc d’una reunió per tractar diversos temes.

Finalment, explicava Sayo Gandia, “el Director General d’Infrastructures, Roger Llanes, ha escoltat les nostres peticions i van a fer-se realitat estes obres tan necessàries no sols per garantir la conducció de l’aigua als camps de cultiu i assegurar la continuïtat de l’activitat econòmica agrària, sinó també per evitar inundacions”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …