20/05/2024 - 5:54
Més

  Rebutgen projecte de plantes solars a la Vall d’Albaida per possibles efectes ambientals adversos

  Altres notícies

  La Direcció General de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Transició Ecològica ha rebutjat la sol·licitud de tramitació expressa de dues plantes solars a Albaida, Bufali i Agullent, a causa de la possibilitat d’efectes adversos significatius sobre el medi ambient. Les promotores dels parcs fotovoltaics van sol·licitar acollir-se a un decret llei per a accelerar la implantació d’energies renovables, argumentant emergència climàtica. Després de presentar recursos d’alçada, les seues sol·licituds van ser acceptades, però posteriorment l’informe de determinació d’afeccions ambientals emés per la conselleria va resultar negatiu. Es van trobar possibles afeccions a sòls no urbanitzables protegits, llits fluvials, zones de recàrrega d’aqüífers, perills geomorfològics, inundació, i elements del patrimoni cultural.

  L’informe destaca que prop de la ubicació del primer parc solar hi ha altres huit centrals fotovoltaiques en tramitació. El sòl ocupat per la macroplanta d’Albaida és rellevant per a la recàrrega d’aqüífers i presenta risc geomorfològic. També es van identificar elements protegits en l’àrea, la qual cosa podria afectar el patrimoni cultural. La planta se situaria en zones de sensibilitat baixa, lluny d’àrees protegides, però la línia d’evacuació estaria en una àrea prioritària de protecció d’avifauna.

  La sol·licitud de la planta a Agullent també va ser rebutjada a causa de possibles afeccions ambientals, com l’erosió del sòl degut a moviments de terra i la proximitat a àrees de risc d’inundació i erosió. A més, es van esmentar possibles afectacions al patrimoni cultural, ja que la línia elèctrica projectada passaria prop de jaciments arqueològics protegits. La zona també alberga espècies protegides i es troba en una zona amb perillositat d’inundació 1 i perills geomorfològics.

  Totes dues plantes solars presenten riscos ambientals i patrimonials significatius, la qual cosa ha portat a la Direcció General de Qualitat Ambiental a rebutjar la seua tramitació expressa i exigir una avaluació més detallada de l’impacte ambiental abans de conducta.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -