Ontinyent mantindrà tancat els pàrkings d’accés al Pou Clar durant tot l’estiu

0

L’Ajuntament d’Ontinyent mantindrà tancades les zones de pàrking d’accés al Pou Clar durant tot els mesos d’estiu. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, remarcava que a més d’aquest tancament, “la ciutadania ha de recordar que mentre així ho determine l’Estat d’Alarma està terminantment prohibit el bany no sols en aquest paratge natural municipal, sinó a tot el riu Clariano”, remarcava.

Cal recordar que des d’esta setmana l’Ajuntament va a posar en marxa una sèrie de mesures al paratge del Pou Clar per tal de reduir els riscos per a la salut pública que comportaria una massificació de visitants al mateix. Així, s’ha prohibit romandre al Paratge del Pou Clar, on només es pot accedir i transitar a peu o amb bicicleta a través del Camí Alba i l’escala de Galindo, i s’han tancat amb blocs de formigó els accessos i l’estacionament de vehicles tant a l’entrada principal com des de l’aparcament de la CV-81.

Davant l’augment de les temperatures d’estos dies, la regidora ha volgut incidir en què “nosaltres anem a mantenir tancat l’accés de vehicles durant tot l’estiu, però la ciutadania ha de tenir clar que actualment, segons determina l’Estat d’Alarma, no sols no es poden banyar al Pou Clar, sinó en cap punt del pas del Riu Clariano, tant dins com fora del terme d’Ontinyent”.

Gandia, que visitava el paratge per comprovar l’aplicació de les mesures, recordava que l’incompliment de la normativa pot derivar en sancions per part de les forces i cossos de seguretat, “un extrem que mai es desitjable, raó per la qual fem una crida a la prudència i la responsabilitat. Al Pou Clar sí que es pot passejar accedint pel Camí de l’Alba i l’escala de Galindo, i al mes de juny la previsió es poder obrir la piscina d’estiu amb torns per a que la ciutadania puga refrescar-se amb la màxima seguretat”, concloïa.