09/12/2023 - 19:27
Més

  Ontinyent celebrarà el Park(ing) Day amb diferents activitats al Barri del Llombo

  Altres notícies

  Un circuït multiaventura amb dos rocòdroms i una tirolina; dos conta contes; música amb “la Trocamba Matanusca” i activitats de la mà de diverses entitats i col·lectius locals seran alguns del atractius del III “Park (ing) Day” d’Ontinyent, organitzat per la regidoria de Sostenibilitat aquest proper dissabte al carrer Rafael Juan Vidal i la Plaça de la Coronació. Aquesta jornada, que servirà com a cloenda a la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat posada en marxa per l’Ajuntament des del passat 15 de setembre, amplia horaris respecte a les dues primeres edicions als barris de Sant Josep i Sant Rafel, per tenir lloc de matí i vesprada en esta edició al barri del Llombo.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “el Park (ing) day és una celebració mundial que reimagina les ciutats amb menys espais per als vehicles i més per a les persones. Amb ella volem reivindicar la necessitat d’orientar les ciutats del futur als i les vianants enlloc de als vehicles, un plantejament en el que coincidien els experts i expertes participants a la taula rodona amb la que iniciavem la Setmana Europea de la Mobilitat: les ciutats del futur han de tenir com a epicentre a les persones”, recordava.

  Les activitats començaran a les 11:30 amb una exposició de diferents tipus de transports i bicicletes, que convidaran a desplaçar-se de manera sostenible i fer un xicotet recorregut. També hi haurà un circuit multiaventura amb dos rocòdroms i una tirolina; i a les 11:30 i 12:30 hores hi haurà dues sessions de l’activitat “Disparatari de contes”, amb Ameba Teatre. Ja de vesprada, des de les 17:00 hores, s’iniciarà l’actuació itinerant de La Trocmba Matanusca, i des de les 17:30 hi haurà tot un seguit d’activitats com passeig amb ecotransports, circuit multiaventura, espais de joc i tallers de decoració d’horts urbans, construcció de de caixes niu, degustacions de productes, tallers de flors amb materials reciclats o minicircuits de bicicletes, entre d’altres. Entre les entitats participants estaran l’Oficina Jove; la Comunitat Energètica Local; el voluntariat d’Ontinyent contra el Foc; associacions com l’Auró, per l’Horta, l’Arrel i Ontinyent en Bici; a més de la participació de la regidoria d’Esports amb activitats d’esports al carrer.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -