Nous punts de reciclatge d’aparells elèctrics, tòner, càpsules de cafè i piles

0

Ontinyent ha instal·lat 4 punts de reciclatge d’aparells elèctric i electrònics als distints barris de la ciutat. En concret, en aquests punts es podran reciclar aparells elèctrics, tòner i tinta, càpsules de cafè, així com piles i bateries, estant situats al barri de Sant Josep als solars darrere CEIP Carmelo Ripoll; al barri de Sant Josep-Poble Nou a la Plaça Concepció; al barri de Sant Rafel enfront a l’IES Pou Clar- Av. Vicent Gironés i al barri El Llombo a la Plaça Coronació.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, manifestava la importància de comptar amb este tipus d’espai per “incrementar el reciclatge de productes amb potencial tòxic i contaminant, i més en uns moments on la pandèmia de la Covid-19 ens obliga a protegir la nostra salut”, manifestava. Gandia recordava que aquests nous punts de reciclatge formen part de la política de gestió de residus posada en marxa per l’Ajuntament per aconseguir un “sistema òptim, que ens permeta adaptar-nos a la normativa europea, estatal i autonòmica”, remarcava.

Sayo Gandia explicava que aquests punts de reciclatge estan situats als llocs on s’ubiquen els ecoparcs mòbils “per facilitar a la ciutadania el reciclatge d’aquests aparells i productes, i als operaris municipals la correcta gestió dels mateixos a través del COR, que és qui té la competència en el tractament dels residus”.

La regidora recordava que durant aquests dies de Nadal es genera molt de residu fruit dels regals, per això animava a “dur a aquests punts tots aquests aparells que utilitzen piles o bateries perquè aquestes festes, a més de segures, siguen el més sostenibles possible” incidint en què el reciclatge d’aquests productes “es tradueix en una millora medioambiental, que alhora evita la nova extracció de metalls i la disminució de despeses energètiques”, manifestava.

Sayo Gandia recordava també que dintre de la política de gestió de residus posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent s’inclou el nou Pla de Residus d’Ontinyent (PRO) que implantarà el sistema de recollida porta a porta a partir de 2021. La regidora explicava que els nous contenidors venen a complementar el treball que s’està fent de substitució dels contenidors deteriorats per altres de nous als diferents carrers, al marc del conveni amb Ecoembes, com també amb la reposició dels contenidors de fem a tots els espais verds d’Ontinyent.

Publicitat