S’intensifiquen les tasques de control i prevenció de plagues de cara a l’estiu

L’Ajuntament d’Ontinyent ha intensificat les tasques de control i prevenció de plagues a les últimes setmanes de cara a evitar la seua proliferació en estiu. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, recordava que diferents estudis tècnics apunten que “l’estiu que comença en uns dies arriba amb una combinació d’humitat després d’un inici d’any amb molta pluja, seguit d’una intensa calor, condicions a les que hem d’afegir canvis als equilibris que existien degut al COVID-19, que ha provocat que els llocs on buscaven aliment alguns insectes hagen canviat a conseqüència del confinament dels éssers humans”.

Davant això, i al marc dels treballs que realitza l’empresa  adjudicatària del Servei de Control Integral de Plagues Urbanes (CTL), l’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a les últimes setmanes a efectuar diverses tasques de control i prevenció, prestant atenció a la lluita contra el mosquit tigre, les panderoles i els roedors, a més del control de la població de coloms. Uns treballs que al cas d’alguns insectes com les panderoles, “poden provocar una major visibilitat d’estos insectes que ixen dels seus hàbitats per a morir, especialment la panderola americana, que es voladora, però entra dins la normalitat i no ha d’alarmar a la ciutadania”, explicava.

Així, els operaris de l’empresa CTL han revisat i actuat a més del 80% dels 1600 pous de registre del clavegeram existents a Ontinyent, prestant especial atenció a zones de risc com ara les cotes baixes de La Vila i el centre històric o les que registren una elevada humitat, com la zona nord del barri del Llombo, així com la urbanització el Pilar o els polígons industrials. A més de la xarxa de clavegueram, s’actua a la d’enllumenat i semafòrica, prestant especial atenció a les confluències del riu Clariano; i espais oberts de tot el nucli urbà, incloent els col·legis públics, Palau de La Vila, biblioteques, àrees de gossos i Poliesportiu, entre d’altres.

La col·laboració ciutadana, clau contra el mosquit tigre

Sayo Gandia, que recordava que a tots estos treballs s’afegeixen els que es realitzen per evitar l’aparició de la bactèria legionel·la en els sistemes públics de reg per aspersió i instal·lacions d’aigua; incidia que al cas concret del mosquit tigre “la implicació de la ciutadania és clau, ja que l’Ajuntament actua en imbornals, jardins i espais públics, però el mosquit tigre necessita poca quantitat d’aigua per criar, i per això els veïns i veïnes han d’actuar al seu dia a dia perquè entre totes i tots pugam evitar la seua proliferació”, assenyalava.

Entre les mesures amb les quals la ciutadania pot col·laborar està evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantenir els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …