13/07/2024 - 11:28
Més

  Més de 130 persones participaren en Fontanars i Llutxent a les rutes de senderisme de la Mancomunitat

  Altres notícies

  La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i dels centres excursionistes de la comarca, han organitzat, per sèptim any consecutiu, el programa de Senderisme a la Vall d’Albaida 2014. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

  El president de la Mancomunitat, Juan A. Puchades Arce, ha manifestat “el senderisme és una activitat turística que va en augment cada any”, ha emfatitzat:” la continuïtat del programa, aquesta és la 7ena edició, les noves rutes de senderisme que s’han incorporat aquest any, la diversitat de paisatges i recursos naturals, el suport i recolzament dels ajuntaments i col·laboradors, les degustacions gastronòmiques i l’assegurança inclosa per a tots els inscrits, són els principals factors d’augment de participants”.

  Puchades ha insistit: “el senderisme és un reclam turístic cap a la nostra comarca mostra d’açò és l’augment considerable de senderistes que rebem en cada ruta y any rere any ”.

  El passat dissabte 11 d’octubre, es van concentrar a l’ajuntament de Fontanars més de 45 senderistes procedents de tots els racons de la nostra geografia, per tal de realitzar la ruta de la calç. L’itinerari va començar a l’ajuntament en direcció cap a la Safra on van visitar els quatre forns de calç. Van continuar el recorregut visitant una Bodega del municipi sent l’ultima parada abans d’arribar al punt d’inici . El visitant va gaudir del paisatge del vi valencià i més concretament les terres dels alforins.

  El passat diumenge 12 d’octubre, es varen donar cita a l’ajuntament de Llutxent més de 90 persones amb la finalitat de realitzar la ruta dels Monestirs, tram de Llutxent a Pinet. El recorregut fou el Monestir del Corpus Christi en direcció a Pinet per la serra on va finalitzar la ruta. Els senderistes van gaudir d’ espectaculars  les vistes de la Serra de Llutxent i de Pinet.

  Dissabte 18 d’octubre : Ontinyent

  Realitzarem la ruta El Secà als peus de la Serra Grossa, amb finques senyorials i cultius tradicionals. Reunit el grup a les 9:00 h. a la porta del poliesportiu d’Ontinyent, amb els vehicles ens desplaçarem per la carretera CV-660 a la finca de la Giralda, on començarà l’excursió a peu. El recorregut anirà enllaçant camins i sendes entre les finques: de la Giralda, Ca Cristina, Sant Joan, Sant Vicent, Sant Pere, Costereta de Borja, i la Giralda de nou. A Sant Pere contemplarem una carrasca centenària i a Sant Vicent un llentiscle extraordinari. Una vegada retornats a la Giralda, visitarem la casa, la qual es manté amb el mobiliari i estances tradicionals, i el personal de la Cooperativa d’Ontinyent ens obsequiarà amb un tast d’olis i vins de la seua collita. L’excursió és d’uns 9’5 km amb una dificultat baixa. L’horari de finalització previst (si es vol fer el tast) és al voltant de les 14:00 h.

  El guia que es acompanyarà durant tot el recorregut és Enric Abad i Lluch, del departament de Medi Ambient de l’ajuntament d’Ontinyent.

  Diumenge 19 d’octubre : Aielo de Malferit

  Realitzarem la Senda de la Solana-Foia Redona-Baseta Roja.

  A les 9h de mati, des de l’ajuntament d’Aielo de Malferit eixirem des de la Plaça del Palau, pujant pel carrer Sant Vicent fins el Calvari. Tot seguit continuarem fins l’ entrada al camí Belitroies i des d’ahí anirem a la senda que ens portarà a la Foia Redona.  Cap a les 10’30 hores esta prevista l’ arribada a la Foia on esmorzarem. Tot seguit continuarem la senda fins la basseta roja i d’ahi al poble. Al finalitzar la marxa, per als participants hi haurà un refrigeri. La longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 4 hores. Presenta una dificultat mitja- baixa però mereix la pena conèixer els paratges naturals que envolten el poble. La ruta està guiada per l’ajuntament i el grup de Voluntariat d’Aielo de Malferit.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -