21/06/2024 - 0:13
Més

  L’Ajuntament d’Albaida millora els serveis de neteja viària de la localitat

  Altres notícies

  El servei ha sigut adjudicat, prèvia oferta pública, a l’empresa de neteja RECISA, qui va presentar el passat divendres al consistori l’equip de neteja viària amb el qual ja presten servei a la ciutat

  L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, junt amb el Regidor d’Urbanisme, Josep Esplugues van assistir el divendres passat a la presentació de l’equip tècnic i humà amb els quals l’empresa de neteja viària RECISA presta servei a la localitat.

  L’equip humà, format per 4 operaris, compta amb un equip tècnic format per una agranadora tradicional, una moto elèctrica, un cotxe, una bufadora i una màquina agranadora. Cadascun d’aquests utilitzats segons l’època de l’any així com les circumstàncies del servei. Aquest, per exemple és el cas de l’Aljorf que, degut al difícil accés de la maquinaria, presten el servei amb una moto elèctrica. Segons indica Luís Unanue, Gerent de RECISA, “Amb equips polivalents com estos, podem prestar servei sense cap problema a zones de difícil accés així com a zones allunyades del centre històric. D’aquesta manera guanyem temps i som més eficients”.

  La implementació d’aquest nou servei soluciona també, gràcies a un sistema d’agranat mixt, el problema de neteja que tenia fins ara la localitat en zones on s’acumula molt de residu, com és el cas de l’Avinguda La Fira amb les fulles al temps de tardor. Aquest agranat mixt consta d’una màquina agranadora amb capacitat de 2.500 kg i una bufadora. Aquesta última, amb silenciador per tal de no molestar al veïnat, arrima a la màquina els residus que hi ha a la via pública facilitant-li així l’agranat. Resulta també molt útil sobretot en zones on l’agranadora no pot accedir com és baix dels vehicles estacionats.

  Des de l’Equip de Govern es té el convenciment que este canvi en el servei de neteja viària comportarà una millora en l’eficiència del mateix sense que supose un increment significatiu del cost econòmic.

  El Gerent de RECISA assegura que prestar el servei de neteja a la localitat ha servit per a detectar aspectes del servei de recollida que devien ser millorats, com és el cas de canviar el dia de recollida de trastos vells per tal que no coincidisca amb dia de mercat. “Costa poc esforç coordinar bé els treballs i creguem que, el fet de portar la neteja viària i la recollida de fem, redundarà en benefici de la qualitat del servei que reben els veïns”, assegura Unanue. Per la seua part, l’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, manifesta que “prestar un correcte servei de neteja a la localitat sempre ha estat entre les prioritats, fet que degut als escassos recursos dels quals disposava el consistori resultava una tasca complicada”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -