La Brigada PAMER d’Ontinyent realitza 30 actuacions en una superfície de 176.000 m2 amb risc d’incendi

El regidor Fran Quesada presenta els resultats d’un programa que ha permès contractar quatre persones

Un total de 30 actuacions en una superfície de més de 176.000 m2 és el balanç del treball realitzat als últimes mesos pels 4 treballadors empleats per l’Ajuntament d’Ontinyent mitjançant el programa d’actuació pública PAMER (Pla d’Actuacions per la Millora de l’Ocupació Rural) que va suposar una subvenció de 28.149 euros per al consistori. El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, presentava aquest matí en roda de premsa els resultats d’un programa “que ha permès actuar en terrenys municipals que era responsabilitat de l’Ajuntament mantenir nets, i als quals en alguns casos feia temps que no s’havia actuat”, assenyalava.

Dins el programa PAMER que finalitza ara s’ha donat treball a quatre persones, una com a capatàs i tres com a peons en tasques relacionades en el medi ambient, totes elles seleccionades pel SERVEF, i que han realitzar 24 d’estes 30 actuacions dins del casc urbà, en una superfície de 62.173 metres quadrats. Entre les actuacions realitzades destaquen els desbroçament i neteja en àrees com el perímetre del cementiri, la parcel·la de l’Altet, el barranc del Salt del Bou, així com diverses sendes, solars i pàrkings municipals. També s’ha realitzat tasques de poda a la xopada de la Canterería, als Aurons de la muntada de La Farola, s’ha adequat la zona recreativa de La Costa i s’ha tallat plantes invasores com l’esbarzer (Rubus), l’ailanto (Ailanthus Altísima), i canyar.

Cal destacar també la coordinació molt propera entre la regidoria de Medi Ambient (Fran Quesada) i la d’Obres (Manuel Cuesta) per realitzar tasques conjuntes com per exemple l’actuació al nou pàrking de la piscina coberta, a l’Ermita de Sant Vicent o a l’eliminació d’un Eucaliptus a al barri de Sant Rafel, entre d’altres.

Quant a les actuacions forestals, s’han realitzat sobre una superfície de 113.970 m2, dels quals 30.000 corresponen a la poda d’una pineda adulta darrere del Cementiri, i 83.970 als treballs d’ajuda a la regeneració del Cami Vell de Bocairent, greument afectat pels incendis de 2011.  Al període del 28 de novembre al 9 de desembre, a més, es va comptar amb l’ajuda de 8 alumnes de la escola EFA “la Malvasia” de Grau Mitja de Treballs Forestals.

El regidor agraïa “l’excel·lent treball i gran compromís d’estos quatre treballadors, que han treballat molt i fent a més una tasca difícil i molt física, que ens ha permès realitzar totes estes actuacions molt necessàries”. Fran Quesada relacionava les tasques realitzades en prevenció d’incendis amb la redacció que s’està fent d’un pla preventiu en esta matèria, que serà presentat properament per la seua regidoria, avançava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es rehabilita la cúpula del Passeig de Benarrai

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a realitzar obres de rehabilitació de la cúpula del Passeig …