L’ “Aigua d’Ontinyent” mostra l’antic traçat d’abastiment del Pou Clar

Les activitats de la campanya “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure” impulsada per l’Ajuntament i l’empresa EGEVASA es reprenien el passat dissabte amb una “Ruta per l’antic traçat d’abastiment del Pou Clar”. A la visita, guiada per tècnics del departament de Medi Ambient, i a la qual es va comptar amb l’assistència de la regidora Inma Ibáñez, es donaven detalls als i les assistents sobre les infrastructures d’abastiment de la població des del segle SXV fins l’actualitat. El recorregut va permetre endinsar-se en alcavors i dipòsits en desús, per tal d’entendre l’evolució dels darrers segles d’una forma molt visual. 

La regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, coordinadora de la campanya,  recordava que al marc de les activitats de la campanya “Aigua d’Ontinyent” continua oberta l’exposició  “Ontinyent, fets d’aigua” a la Casa de Cultura, plantejada per posar en valor la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat. A la mostra es compta amb un fons documental de més de 2000 fotografies, a més de vídeos interactius, documents històrics i elements patrimonials, molts d’ells rescatats del passat per a l’ocasió gràcies a una important tasca de documentació i restauració. 

Gandia recordava a la ciutadania la possibilitat de concertar visites guiades posant-se en contacte amb el departament municipal de Medi Ambient, tot destacant l’interès d’una exposició “que ens mostra com l’aigua ha estat i és fonamental per a la transformació d’Ontinyent”, assenyalava. L’exposició es pot visitar Ontinyent fins al 4 de gener de 2020 en horari de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de dimarts a dissabte, de 18:00h a 21:00h.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La “Brigada DANA” crea dos fanals artesanals per substituir els caiguts al Pont de Santa Maria

Dos operaris de la “Brigada DANA” amb experiència al sector de la restauració han creat …