19/07/2024 - 8:40
Més

  Instal·lades les canonades de l’obra antiinundacions a la zona de Benarrai

  Altres notícies

  Les obres iniciades per l’Ajuntament d’Ontinyent per fer front a les recurrents inundacions a les immedicions de la zona verda de Benarrai continuen avançant. L’actuació, iniciada el passat mes de setembre, amb un termini d’execució de 7 mesos, ja està veient executar la part més complexa de l’obra hidràulica, amb la instal·lació de canonades gegants, denominades marcs de formigó, amb una mida de 2’5 metres d’alt per 2’5 metres d’ample.

  Els regidors de Territori, Joan Sanchis, i Serveis Municipals, Manuel Cuesta, visitaven l’actuació, que suposa una inversió de 565.000 euros finançada majoritàriament amb una subvenció obtesa del Pla d’Inversions de la Diputació de València, i que servirà per a arreplegar l’aigua que prové de la serra en moments de pluges torrencials, en una àrea laminada o zona inundable d’aquest parc, on quedarà embassada fins que, a poc a poc, vaja derivant-se al desaigüe de la Barbacana per a la seua absorció.

  Es dóna la circumstància que, segons els tècnics, la Barbacana disposa de suficient capacitat per absorvir l’aigua que li arriba, el problema es presenta quan les pluges són torrencials i no dóna temps a absorbir tanta quantitat en poc temps. Per aquest motiu la zona d’embassament permetrà retindre l’aigua fins que, a poc a poc, la canalització la derive a la Barbacana. L’actuació que s’està executant permetrà reduir els cabdals punta i la quantitat d’hores als quals els conductes entren en càrrega total o parcial. Ara els següents passos seran la creació de talussos amb grans pedres d’escollera que servisquen de dic de contenció i posteriorment es durà a terme la regeneració paisatgística de la superfície.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -