20/05/2024 - 3:53
Més

  Els caquis de la Vall d’Albaida patixen pèrdues del 100% per la tronada d’aquesta nit

  Altres notícies

  La Vall d’Albaida es converteix en l’epicentre de la devastació aquesta nit, quan una inesperada tempesta de calamarsa deixa una estampa desoladora al seu pas. La tempesta, que es caracteritza per pluges torrencials i calamarsa de la grandària de nous, causa estralls en els camps i les infraestructures agràries, segons informes de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA).

  Localitats com Quatretonda, Llutxent, Benicolet i la Pobla del Duc són les més afectades pel fenomen meteorològic. La tempesta provoca pèrdues significatives en els horts de caquis, on es registren danys de fins al 100%, la qual cosa representa un cop econòmic sever per als agricultors locals. A més, la vinya i les infraestructures agràries pateixen danys considerables.

  Malgrat els desafiaments plantejats per aquesta tempesta, el representant de l’AVA-ASAJA a la regió, José Vicente Guinot, expressa un optimisme cautelós en afirmar que la situació potser no és tan catastròfica com es temia inicialment. Guinot fa una crida a que les pluges donen un respir en els pròxims dies i permetin que la terra s’assequi, la qual cosa seria fonamental per a mantenir la salut dels cítrics fins a la temporada de collita.

  La Vall d’Albaida, coneguda per la seva rica producció agrícola, es troba ara en un procés d’avaluació de danys i recuperació. L’AVA-ASAJA insta les autoritats a prendre mesures urgents per a reparar les infraestructures agràries danyades per la tempesta i a implementar mesures fiscals que ajuden els agricultors a recuperar-se de les pèrdues econòmiques sofertes en les seves explotacions.

  Aquesta tempesta nocturna recorda la vulnerabilitat de l’agricultura davant d’esdeveniments climàtics extrems, però també destaca la resiliència i la unitat de la comunitat agrícola de la Vall d’Albaida en temps d’adversitat. La regió esforça ara per superar aquest desafiament i mirar cap a un futur en el qual la recuperació sigui una realitat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -