12/06/2024 - 22:35
Més

  Avanç en la línia de tren Alcoi-Ontinyent-Xàtiva: implanten un nou sistema de seguretat

  Altres notícies

  La línia ferroviària que connecta Xàtiva i Alcoi està vivint una important transformació que portarà millores tant per als viatgers com per a la regió en el seu conjunt. Les millores ja implementades i les futures planejades estan marcant una fita en el transport ferroviari en la Comunitat Valenciana.

  Recentment, la línia Xàtiva-Alcoi va fer un gran pas endavant en substituir el seu antic sistema de bloqueig telefònic pel modern *BLAU (bloqueig per alliberament automàtic en via única). Aquesta actualització en la seguretat ferroviària ha millorat l’eficiència i la seguretat dels viatges en la línia, garantint un servei més ràpid i de confiança per als passatgers.

  A més, s’han dut a terme treballs significatius de renovació i modernització en les estacions d’Ontinyent i Alcoi. Això va incloure la instal·lació d’enclavaments electrònics i l’actualització del sistema *ASFA, juntament amb l’expansió de la infraestructura de comunicacions a través de la col·locació de cables de fibra òptica.

  La bona notícia per als usuaris d’aquesta línia ferroviària continua, ja que el Consell de Ministres ha autoritzat la licitació d’obres de renovació completa al llarg de tota la línia Xàtiva-Alcoi. Aquest projecte de gran envergadura, amb un pressupost que supera els 117 milions d’euros, serà una inversió clau per a modernitzar la línia i oferir un servei d’alta qualitat.

  Les obres abastaran la substitució de carrils, travesses i balast, així com l’adaptació de les estructures per a l’electrificació. Per a complir amb els estàndards de seguretat i eficiència actuals, es demoliran passos superiors que no compleixin els requisits i es construiran altres nous, a més d’ampliar les andanes en les estacions. També s’habilitarà una tercera via a Ontinyent i es duran a terme millores en talussos, trinxeres i terraplens.

  Encara que aquest ambiciós projecte requerirà el tancament temporal de la línia durant aproximadament un any, els beneficis a llarg termini seran evidents. Els passatgers poden esperar un servei més modern, ràpid i segur, mentre que la regió es beneficiarà d’una infraestructura de transport ferroviari millorada que fomentarà el desenvolupament econòmic i la connectivitat.

  Aquestes millores reflecteixen un ferm compromís amb el progrés del transport ferroviari en la Comunitat Valenciana i aplanen el camí cap a un futur més eficient i sostenible en la línia de tren Xàtiva-Alcoi.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -