Ximo Puig visita Ontinyent i Alcoi per prendre el pols a l’estat del sector tèxtil

0

Puig afirma què “els socialistes som industrialistes, perquè un país no pot ser avançat sense una indústria potent”

“Els socialistes som industrialistes, un país no pot ser avançat sense una indústria potent”. Així ho manifestava hui a Ontinyent el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, al marc d’una jornada inclosa a la seua gira “Girindus 2013” dedicada en esta ocasió a prendre el pols a la situació indústria tèxtil, i a la qual el President de la Patronal ATEVAL i el líder dels socialistes valencians visita ximo puig-1coincidien en que la Comunitat Valenciana necessita que augmente el pes de la indústria en el PIB per a ser viable.

Aquesta gira pels principals sectors de la indústria valenciana està sent coordinada pel Secretari d’Indústria dels Socialistes Valencians, el també alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui destacava que “el País Valencià serà industrial o no serà”, incidint en què al cas concret del sector tèxtil, aquest representa “una indústria intensiva en coneixement i ma d’obra, que malgrat la crisi encara dóna treball a 24.000 persones a la Comunitat Valenciana”.

Ximo Puig era acompanyat hui per Jorge Rodríguez, i també per l’Alcalde d’Alcoi, Antoni Francés, el diputat autonòmic Paco Toledo i altres càrrecs del partit, en una jornada a la qual es reunia a Ontinyent amb Vicente Aznar, President de la Patronal ATEVAL i altres directius de l’entitat, així com amb representants dels sindicats UGT i CCOO, Raül Roselló i Manuela  Pascual, entre d’altres, a més de visitar a Alcoi l’Institut Tecnològic AITEX i l’empresa alcoiana de tints i acabats MAGOSA.

Jorge Rodríguez explicava que amb la gira de la que forma part esta jornada “els socialistes volem detectar el pols de la nostra indústria, conèixer millor els sectors industrials valencians i poder construir així una alternativa que no tinga com a punt de partida una idea de laboratori, sinó un projecte que emane de les necessitats reals dels propis agents socieconòmics, els empresaris i els sindicats”, assenyalava. El Secretari d’Indústria explicava que també estan visitant-se algunes empreses “perquè igual que hi ha gent que pel camí ha abandonat el sector industrial, també hi ha gent que ha invertit, innovant i treballant, i que continua sent un referent, i volem conèixer de primera mà el seu treball”, manifestava.

Puig coincidia amb les afirmacions de Vicente Aznar de què “si el pes de la indústria no creix almenys 2,3 o 4 punts en els pròxims anys, la Comunitat Valenciana ho va a passar molt mal”. En aquest sentit, el secretari general del PSPV-PSOE recordava que des que governa el PP a la Comunitat Valenciana el pes de la indústria ha baixat de més del 20% al 12 actual,  el que demostra que ha hagut un retrocés permanent de la indústria. Pel que fa als plans de futur dels socialistes, Ximo Puig avançava als representants del sector tèxtil la intenció de crear un nou Institut Valencià de l’Exportació més potent, adequat i flexible als interessos dels empresaris valencians, potenciar la internacionalització de les empreses o crear un banc públic.

El líder dels socialistes valencians incidia en què “el PP ha apostat tot pel sector immobiliari i els grans events, en 20 anys no ha hagut política industrial, volem canviar açò i per això estem ací, per a seguir treballant en la construcció de la nostra alternativa a la inacció de l’actual Consell, que està provocant que l’economia valenciana s’estiga esmorteint”, destacava.