El barri de Sant Rafael celebra els seus dies grans de Festes

0
Fotografia d'arxiu

El barri de Sant Rafael d’Ontinyent celebra aquest cap de setmana els dies grans de les seues festes patronals del 2016. Després dels esdeveniments celebrats el cap de setmana passat, com el pregó, el cross, el sopar del llumener o la paella de germanor, arriben unes jornades plenes d’actes per a gent de totes les edats.

Hui divendres, a partir de les 18:30 hores, se celebrarà la Dansà infantil, que eixirà des de la parròquia de Sant Rafael i conclourà en la plaça del Rector Lluís Espí. Posteriorment se celebrarà una missa i l’acte de baixada de la imatge del sant, a les 20 hores, i a partir de les 23 hores de la nit se celebrarà el tradicional Concert de les festes, a càrrec de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.

Demà dissabte, la jornada arrancarà amb un esmorzar popular de xocolate i bunyols, patrocinat per Volaria, i una Matinal infantil al pati de l’església, organitzada pels juniors de la parròquia. A les 12:30 hores serà el torn de la pluja de caramels, que omplirà els carrers del barri de festa, carrosses, caramels i alegria per als més menuts. A les 18:30 hores, i després del repartiment de globus, s’iniciarà la Retreta, que recorrerà els carrers del barri omplint-los de música i festa.

Paral·lelament, a partir de les 19 hores i fins a la matinada, se celebrarà la primera edició del Sant Rafel Sound, un concert on actuaran els grups Juarez, Shambhala, Músicos de Guardia, Mimi y los trileros i Karma. La cita serà al pàrquing del col·legi Rafael Juan Vidal i l’entrada serà gratuïta. A més, hi haurà entrepans i begudes a preus populars.

Per tancar els actes de dissabte, a les 23 hores s’iniciarà la Dansà popular, que recorrerà els carrers de Cassià Fita i Cristòfol Colon fins a la plaça del Rector Lluís Espí. Durant el recorregut es repartirà licor i dolços patrocinats pels forns del barri.

Diumenge els actes arrancaran amb la Despertà, a partir de les 7:30 hores. Posteriorment, a les 9 hores se celebrarà un esmorzar de germanor entre tots els llumeners i llumeneres, per donar pas a l’ofrena de flors a Sant Rafael i la missa. Després, a migdia, serà el torn de la mascletà.

Ja de vesprada, a les 19:30 hores, s’iniciarà la solemne processó de Sant Rafael pels carrers del barri, que culminarà, una vegada arribe la imatge del sant a l’església, amb un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Caballer.

Publicitat