Un espectacle d’acrobàcia al campanar de Santa María obri el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent

0

El III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent, que tindrà lloc del 20 de desembre al 3 de gener a la localitat s’obrirà enguany de forma especialment espectacular: la companyia gironina “Estampades” posarà en escena una representació de dansa aèria i acrobàcies al campanar de Santa María d’Ontinyent,  el més alt de la Comunitat Valenciana i segon més alt d’Espanya, després de la Giralda.  L’espectacle titolat “Volante”, suposarà el punt de partida d’una intensa programació que inclou conegudes companyies valencianes com Skuraplats, Trócola o Rodamons, en una edició que inclou 11 espectacles en 9 dies.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava hui en la presentació d’aquest III Festival de Circ i Teatre que esta iniciativa “suposa un important reforç a la campanya Ontinyent Il·lusiona per assolir l’objectiu de potenciar que veïns i visitants gaudisquen del Nadal i facen les seues compres a la ciutat. Volem no sols que Ontinyent siga la millor opció per als ontinyentins sinó també un pol d’atracció per a les localitats veïnes,  donant a més continuïtat a la línia del programa Cultura de Barri per convertir Ontinyent en un gran espai escènic”, destacava.

D’aquesta manera, la jornada inaugural inclourà dissabte 20 de desembre el referit “showcooking” nadalenc al Mercat Municipal amb Rafael Blasco (guardonat a nivell nacional i internacional),  tallers de cuina temàtica per xiquets i xiquetes al mateix lloc, i l’espectacle inaugural al també conegut com a campanar de La Vila.  Diumenge 21, la Plaça de la Concepció rebrà els castellonencs La Furtiva, d’Skuraplats amb “Sabates en l’aire”, un espectacle multidisciplinari amb un llenguatge poètic visual i sense text ple d’acrobàcies, equilibris, aeris, clown i malabars.

El mateix dia actuarà la companyia Disparatario d’Algemesí amb l’espectacle “Lore y los colores perdidos”, una combinació de titelles, jocs, música i animació.

La següent actuació serà dimarts 23 al barri del Llombo amb Rodamóns Teatre d’Alboraia i l’espectacle “Barrets”, amb música en directe interpretada amb instruments antics i d’altres nous i reciclats per tal de crear un univers sonor propi. El dia 26 serà el Barri de Sant Rafel l’elegit per a l’actuació de la companyia Scurasplats, que torna a Ontinyent amb “Animàtic”, espectacle itinerant on conflueixen malabars, cançons, acrobàcies, conta contes i espectaculars xanques de ballesta que precedirà a l’arribada dels emissaris reials.

Diumenge 28, aprofitant l’obertura dels comerços d’Ontinyent, el carrer Martínez Valls es convertirà en una ludoteca on els xiquets i xiquetes podran gaudir dels jocs d’habilitat, concentració, competició i didàctics elaborats amb utensilis de cuina a càrrec de la companyia Disparatario a partir de les 11 del mati i per la vesprada a partir de les 17:00 hores. Al mateix carrer, a les 18:00, actuarà la mateixa companyia amb l’espectacle “Bambalinas”.

Des del 29 al dia 2 el festival descansa per donar pas al cap d’any infantil i les celebracions familiars.

El dia 2 torna el festival al Parc Mestre Ferrero amb la Cia Disparatario i “Las luces del gran árbol”, un espectacle de titelles i clown; i el dia 3 el festival es tancarà amb una sessió doble: Pel matí els alumnes del taller de teatre del Projecte Trèvol oferiran al Teatre Echegaray un sainet,  “La moraleja de Sant Paulí”, i finalment, com a cloenda del festival, arribarà també al Echegaray la companyia La Tròcola, de Castelló de la Plana, amb l’innovador espectacle Potted, basat en la investigació de l’espai, els objectes, les estructures i el ritme. Aquesta última representació serà l’única per a la que serà necessària una entrada al preu de 4 euros, sent la resta de la programació prevista totalment gratuïta.

Jorge Rodríguez animava als veïns i veïnes de tota la Vall d’Albaida a gaudir d’aquesta programació, que suposa “una nova mostra de l’aposta del Govern d’Ontinyent per eixa capitalitat amable de la que venim parlant, donant els màxims incentius possibles per afavorir en aquest cas, a més les compres de Nadal es facen als comerços i establiments de la ciutat”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.