Imatge de l'obra “Nosotros no nos mataremos con pistolas”

Teatre, cinema i dansa entre les activitats dels pròxims mesos a Ontinyent

Les dues obres triomfadores als XIX premis Max de teatre passaran esta tardor per Ontinyent. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha presentat hui una programació trimestral que torna a apostar pel teatre de qualitat i les produccions valencianes, com ara L’espectacle “Pinoxxio” d’Ananda Dansa, que va obtenir fins a 7 reconeixements en els premis Max, o l’obra de teatre “Nosotros no nos mataremos con pistolas”, amb la qual el valencià Victor Sánchez va aconseguir el premi al Millor Autor Revelació.

Borrell destacava la varietat de l’oferta prevista per a l’últim trimestre de l’any, “a la qual el teatre va a seguir tenint un paper preponderant, però on hi haurà oferta variada, per a tots els públics,  i on altres arts escèniques com la dansa, el cinema o la música van a seguir una presencia destacada en forma de certàmens com el Festival de Circ i Teatre, la Mostra de Titelles, el Certamen de Dolçaina i Percusió, la Mostra de Cinema o el cicle de guitarra Luys Milan”, explicava.

Així, l’espectacle teatral “No nos mataremos con pistolas” de la companyia Tabula Rosa-Wichita Co posarà en escena divendres 7 d’octubre al Teatre Echegaray un retrat generacional dels nascuts a l’Espanya dels anys 80, examinant les seues relacions i humanitat condicionades per la situació social i política; dissabte 15 d’octubre Bambalina Teatre Paracticable portarà una versió de la  història del “Geperut de Notre Dame” adaptada als més menuts amb huit actors, cançons i una vintena de titelles.

El 21 d’octubre la companyia València Dancing Forward portarà el programa VDF 2016”, un espectacle de dansa d’una hora que compta amb 12 ballarins nacionals i europeus, amb un programa que inclou dansa contemporània, clàssica i neoclàssica. El 25 de novembre la companyia L’Horta Teatre es desplaçarà a Ontinyent per a dur altre dels plats forts de la programació, l’espectacle teatral “La guerra dels mons, 2.0”, que pren com a punt de partida la versió radiofònica que Orson Welles va fer de “La guerra dels mons” a la fi de 1938 per a crear una trama plena d’intriga en un joc d’espills pervers com els que li agradaven a Welles, parlant de la confusió que ens genera no saber què és veritat i que és mentida, i de la por com la més efectiva arma de manipulació massiva. I serà en desembre quan arribe la gran triomfadora dels “Max”, la representació de l’espectacle de dansa “Pinoxxio”, amb el que Ananda Dansa  realitza la seua particular lectura del conte de Collodi i el dotat d’una atemporalitat que permet veure els personatges i la història com a contemporanis del segle XXI.

Altres cites són les actuacions del XV Certamen Internacional de Guitarra Luys Milan previstes per als dies 21 d’octubre i 2 de desembre; el Certamen per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió que tindrà lloc el 22 d’octubre; la represa de l’homenatge a Gomis amb concerts de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent els dies 28 i 29 d’octubre i 16 i 17 de desembre; els espectacles de la XXXII Mostra de Titelles de La Vall d’Albaida els dies 11, 12 i 13 de novembre; l’espectacle del XXV aniversari del grup de música antiga “Menestrils” el 18 de novembre, grup que representarà també el tradicional “Cant de la Sibila” el 22 de desembre; o la V Edició del Festival de Circ i Teatre al Carrer durant les dates nadalenques, des del 23 de desembre.

La programació prevista inclou també fins a 14 activitats organitzades per les associacions i entitats culturals locals, 4 exposicions a la Casa de Cultura (del 2 al 15 d’octubre del Dia Internacional de la Violència de Gènere; del 20 d’octubre al 27 de novembre de la Setmana de Benvinguda de la UV; del 1 al 3 de desembre de còmics; i del 2 a 3 de desembre EXPOAFO), i 1 al MAOVA (del 15 d’octubre a l15 de gener sobre “Tresors del Museu de Prehistòria. Un món de feres”).

La programació cultural impulsada per l’Ajuntament compta amb la participació del Consell Municipal de Cultura i la implicació de la Diputació de València, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i l’Institut Valencia de l’Audiovisual i Cinematografia (IVAC).

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Agullent inicia el seu 3r cicle de monòlegs

Aquest divendres 24 de juliol s’enceta el III Cicle de Monòlegs d’Agullent amb l’espectacle “Riures …