21/07/2024 - 0:42
Més

  S’anuncien les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa” 2016

  Altres notícies

  El Consell de Ciutat d’Ontinyent triava el passat divendres les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa”, el procés de priorització de projectes posat en marxa pel Govern d’Ontinyent perquè els veïns puguen triar les obres a executar amb 425.000 euros de la partida d’inversions d’enguany. Una pionera iniciativa que el Govern d’Ontinyent impulsa per quart any consecutiu i que l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, definia com “una aposta amb fets i no sols en paraules per la participació, per fer realitat la voluntat de la ciutadania, i desmuntar el fals mite de que participar no serveix per a res”.

  La regidora de Ciutadania, Virtudes González, ha destacat “l’alta participació ciutadana en la presentació de propostes, un total de 201, de les quals es van validar 130, un 20% més que en l’edició anterior”. La regidora incidia també en la implicació de les associacions de tots els sectors que formen part dels consells ciutadans, “una participació i implicació que fan d’Ontinyent Participa un exemple i referència per a altres localitats”, apuntava.

  Des del 4 de novembre i fins al passat dia 21, les propostes validades van estar analitzades pels consells sectorials (Econòmic i Social, de Medi Ambient, de Veïns, de Benestar Social, de Cooperació, de Cultura, Escolar, de Joventut, d’Esports), i un representant de cadascun d’aquests consells assistia al Consell de Ciutat que, com a “consell de consells”, determinava els 10 projectes que seran objecte de votació.

  Entre ells estan la realització d’actuacions de millora al riu Clariano; la redacció del projecte d’accessibilitat dels vianants entre el Cementeri i l’IES l’Estació; la creació de carrils i aparcaments bici; la millora de les instal·lacions d’AFAO; o l’adquisició del Molí Descals.

  La llista la completen l’execució de fases de restauració i protecció del Pont Vell; la redacció del projecte de recuperació de La Vila; l’adquisició de desfibriladors per a llocs públics; la coberta del CEIP Bonavista; o la millora del rocòdrom del poliesportiu.

  Des de hui dilluns 28 de novembre de novembre al 9 de desembre s’informarà d’estos projectes i dels llocs on es podrà votar, i els proposants dels projectes finalistes podran defensar-los en un acte públic, que Virtudes González avançava que tindrà lloc el proper dijous 1 de desembre a les 19:00 en el CIM de Sant Rafel.

  Del llistat de finalistes, del que hi haurà detalls a la pàgina www.ontinyentparticipa.es, el ciutadans d’Ontinyent majors de 16 podran votar del 12 al 16 de desembre per internet o en espais públics les 3 propostes que consideren més prioritàries per a la ciutat, de les quals s’executarà la quantitat que tinga cabuda al pressupost fixat.

  El sistema informàtic per a la votació telemàtica estarà operatiu des de la mateixa mitjanit de diumenge 11 a la de divendres 16 de desembre, podent votar-se també presencialment al Teatre Echegaray, Centre Cívic del Llombo, EPA Sant Carles, Agència de Lectura de Sant Rafel, Biblioteca de Sant Josep i a l’Ajuntament. Virtudes González animava a la ciutadania “a participar del procés i aprofitar la possibilitat de triar de manera directa quines inversions volen que l’Ajuntament execute a la ciutat”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -