El plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat traslladar el saló de plens des de l’Ajuntament Vell fins al Palau de La Vila, per tal de complir amb la legalitat vigent i garantir l’accés de qualsevol ciutadà a les sessions plenàries.

L’aprovació d’aquesta actuació, plantejada des d’alcaldia i pressupostada en al voltant de 20.000 euros, permetrà un estalvi superior al 75% respecte del que costaria adaptar l’actual saló de sessions, una actuació que havia estat objecte d’un projecte tècnic en 2007 i que estava pressupostada en més de 100.000 euros. De fet, el propi cap de l’oficina tècnica recomanava el canvi al Palau de La Vila davant la gran despesa que suposaria adaptar el saló actual.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava a la seua intervenció que serà la primera vegada que el saló de plens serà totalment accessible per a tots els veïns i veïnes, un fet rellevant donat que “el saló de sessions és el lloc on es discuteixen les coses més importants de la política municipal, i s’ha de poder garantir l’accés de tots els qui vullguen estar”, assenyalava. Des del Govern d’Ontinyent es destacava igualment que amb esta mesura es posa en valor i s’aprofita les reformades instal·lacions del Palau de La Vila, rentabilitzant l’esforç realitzat per recuperar-lo per al seu ús per part dels ciutadans.

Amb el punt aprovat al plenari d’ahir, es dona compliment de l’acord del passat 12 de juliol de 2011, al qual es va sotmetre a votació una proposta per “iniciar l’estudi de la possible reubicació del lloc de celebració de les sessions plenàries, a l’efecte de garantir la seua accesibilitat”, segons consta al text de la mateixa. Aquest punt va estar aprovat per tots els grups municipals, tot i que ara el PP ha optat per l’abstenció, que des de files populars Filiberto Tortosa justificava en el cost que tindrà l’actuació, que erròniament xifrava en 104.000 euros. Jorge Rodríguez corregia Tortosa tot recordant-li que el cost del nou saló de l’Ajuntament d’Ontinyent serà de la meitat del que va costar el saló del plenari de la Mancomunitat de Municipis presidida pel mateix Tortosa.