El PP d’Ontinyent demana la retirada de la subvenció a Acció Cultural del PV

L’abstenció del PP als pressupostos municipals’18 aprovats ahir, només amb els vots afirmatius dels socialistes, va estar plagada de fortes crítiques a la gestió socialista que per a l’any que ve incrementarà la despesa corrent en un 8,81%, segons el PP.

La portaveu popular a Ontinyent, Mercedes Pastor, va dir que “algunes de les partides del pressupost del PSOE són un autèntic festival perquè en elles es disposa en abundància per a deixar la porta més oberta encara a la propaganda, a l’auto-bombo, als pamflets i a molta publicitat”.

Mercedes pastor va afirmar que “són un luxe per a temps d’abundància en concretar que el govern de Jorge Rodríguez gastarà 60.000 € en un nou pla de Màrqueting Ontinyent 2030, altres 60.000 per a celebrar el 600 aniversari de la Fira de Oninyent i ha incrementat fins a 50.000 € la partida Ontinyent en Concert. A tot açò cal sumar les partides clàssiques destinades a protocol, publicitat i comunicació, anuncis o la quantitat d’activitats de ponència”.

Des del PP han criticat a més que “es consigne un total de 10.000 euros per al registre d’ADN de gossos, quan encara no s’ha decidit que es va a portar avant aquest registre”. Així mateix, el PP va destacar que “el govern de Jorge Rodríguez haja creat una partida per a ‘lloguer de pàrquing al costat de l’Avinguda del Tèxtil’ per la qual pagarà a l’any 10.000 euros, concretament en la part posterior del Centre de Negocis”. Sobre aquest tema, des de les files populars es va advertir del “possible precedent que es crea, que ens pot abocar a una despesa desbordada, si a partir d’ara es paga lloguer per solars en els quals aparcar, ja que fins avui els solars que s’utilitzen com a aparcament es convenia amb el propietari només a canvi de l’exempció de l’IBI”.

La popular Mercedes Pastor va deixar clar en la seua intervenció que “el govern socialista ha incrementat la despesa en manteniment de parcs i jardins, neteja i brossa”. A més Mercedes Pastor va recordar que “per primera vegada els pressupostos contemplen la partida de l’aportació al COR, Consorci de Residus per un total de quasi 30.000 euros; els diners que fa més de 10 anys havíem d’aportar al COR en comptes de fer lluita politica i judicialment, amb el consegüent cost que açò ha suposat per a les arques municipals”, va dir Pastor.

SUBVENCIÓ A ACCIÓ CULTURAL DEL PAIS VALÈNCIA

En el ple municipal d’aprovació dels pressupostos per al pròxim any els populars van dir estar en contra que l’ajuntament d’Ontinyent continue finançant a Acció Cultural del País València, demanant que es retire aquesta subvenció i es revise el conveni que Jorge Rodríguez va signar en 2012.

Tal com va assenyalar la portaveu popular, “novament el pressupost presentat pel govern socialista de Jorge Rodríguez pagarà del capítol IV de Transferències una subvenció de 4.000 euros a Acció Cultural del País València”.
Com van dir des del PP, encara que en els pressupostos aparega que la subvenció és per al Casal Jaume I d’Ontinyent, el ben cert és que tal com assenyalen els decrets, el pagament d’aquests 4.000 euros s’efectua a Acció Cultural del País València, sòcia de Omnium Cultural en la Federació Llull i finançada per la Generalitat Catalana.

Els populars també van mostrar el seu desacord en què per part de l’ajuntament d’Ontinyent se cedisca a Acció Cultural un local públic per a la seua delegació, en els baixos del Centre Ocupacional i van reiterar la seua postura en contra de contribuir al seu finançament recordant que comparteixen ideari amb Omnium Cultural i ANC.

Mercedes Pastor va afirmar que “aquests 4.000 euros podrien destinar-los a altres associacions, que en la ciutat té moltes on escollir, que sí fan moltes activitats i a més les podrien justificar com els Juniors de San José, que només compten amb 1.500 euros de subvenció, enfront dels 4.000 que els socialistes ingressen en les arques de Acció Cultural o per exemple el Cinema Club Utiye que l’any que ve celebra el 50 Aniversari i el govern local no ha dotat partida específica per a açò”.

Font: PP d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …