L’Ajuntament d’Ontinyent ha adquirit dues pistoles elèctriques taser per a dotar a la Policia Local d’uns mitjans més moderns per a prestar un millor servei en situacions de risc. La ciutat se suma així als més de 200 municipis espanyols que han equipat als seus agents amb un arma intermèdia entre la pistola i la defensa personal, que permet paralitzar a l’agressor durant 5 segons amb una descàrrega elèctrica.
La totalitat de la plantilla de la Policia Local ha sigut formada en l’ús d’aquests dispositius, incloent una sèrie de pràctiques en situacions d’estrès realitzades en el Poliesportiu Municipal. La regidor de Seguretat, Tudi Guillem, que visitava aquestes pràctiques acompanyada de l’Intendent Principal de la Policia, Juan Serrano, destacava que “des de la regidoria tractem d’anar millorant els equips amb què compta la Policia Local per a prestar un millor servei a la ciutadania. Açò ha inclòs la renovació de vehicles, materials i ara hem adquirit aquestes armes que permetrà als agents ser més efectius en situacions de risc, ja que permet evitar danys tant a l’agent com a l’agressor”, explicava.
Les pistoles adquirides són un incapacitador neuromuscular que, després d’accionar el disparador, llança, a una distància de fins a set metres, dos dards que es claven en l’agressor, que segueix mantenint el control dels pulmons, pot cridar o respirar, sense afectar en cap moment al cor. Així durant 5 segons l’agressor queda paralitzat, la qual cosa dóna temps a reduir-lo i intervenir els elements perillosos que porte amb ell.
Des de l’equip de formació policial que coordinava les pràctiques s’ha explicat que l’arma “no suposa cap perill vital, ni tan sols per a malalts amb patologies cardíaques i fins i tot amb marcapassos, ja que no té energia suficient”. A més, la defensa elèctrica té un disc dur que registra cada dispar, quedant fixats el dia i l’hora del seu ús, que queda així totalment controlat, ja que ni el fabricant ni l’agent tenen possibilitat de modificar les dades.
Font: Ajuntament d’Ontinyent