12/06/2024 - 22:45
Més

  Ontinyent guardonarà a dones que han treballat per la igualtat de gènere

  Altres notícies

  Es reconeixerà la tasca de la comare Rosa Saus, l’esportista Juani Villarraso, l’emprenedora Amparo Company i l’exmonitora del centre ocupacional Emilia Fons

  Dues exposicions, una conferència una taula rodona, tres tallers i un sopar amb espectacle són altres de les activitats programades.

  La comare Rosa Saus, l’esportista Juani Villarraso, l’emprenedora Amparo Company i l’exmonitora del centre ocupacional Emilia Fons, seran les dones homenatjades per l’Ajuntament d’Ontinyent el pròxim 6 de març amb motiu de la “Setmana de la Dona” que organitza la Regidoria d’Igualtat. Es tracta de la represa d’una iniciativa impulsada des del Govern d’Ontinyent per tercer any consecutiu al marc de la “Setmana de la Dona”, per tal de fer un reconeixement públic a dones “que amb el seu treball i esforç construeixen una societat oberta, justa i participativa, sense exclusions ni desigualtats de gènere”, destacava la regidora de l’àrea, Virtudes González.

  De Rosa Saus Gramage es destaca la seua trajectòria com a comare, seguint una tradició familiar de la que és la tercera generació: “per la seua gran humanitat, calidesa i atenció a les dones en un dels moments mes delicats i importants de la vida com es la maternitat”, destacava la regidora.

  A Juani Villarraso Orihuela se la destaca com a “una dona de referència a l’esport femení, on fa mes de 30 anys que dona classes de gimnàstica a dones, amb una energia desbordant, il•lusió, motivació i alegria en totes les tasques que fa”. També es retrà homenatje a Amparo Company Mira, dona emprenedora des de ben jove “que malgrat els moments actuals de crisi ha sabut reinventar-se i adaptar-se a les noves situacions, imprimint al seu negoci una qualitat, l’atenció i detallisme que el converteixen en un referent a Ontinyent”.

  Finalment s’homenatjarà l’exmonitora del Centre Ocupacional Emilia Fons Moreno, no sols per la seua tasca en aquest centre, sinó també en l’Associació Municipal de voluntaris i l’associació ANIMA: “Emilia reparteix felicitat i bons moments a totes aquelles persones que passen prop d’ella, i tot per ajudar i fer la vida més fàcil als altres” destacava Virtudes González.

  Les quatre guardonades acudien a l’acte de presentació de la “Setmana de la Dona”, al qual agraïen “el detall de l’Ajuntament i la Regidoria d’Igualtat per tenir en compte el treball fet per cadascuna en el seu àmbit”. L’acte d’homenatge es produirà divendres 6 de març abans d’un sopar que tindrà lloc a partir de les 21:30 hores al Restaurant de la Societat de Festers, per al qual poden adquirir-se tiquets al preu de 15 euros al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament i el Centre Infodona, i després del qual hi haurà un espectacle de coreografies de “Balls Dem Món”.

  A l’acte es donava a conèixer el nom de la guanyadora del III Concurs escolar de Cartell “Dia Internacional de la Dona”. La guanyadora ha estat Ángela Valero García, de l’IES L’Estació, amb un cartell que forma part d’una exposició que s’inaugurarà el 4 de març a les 19:30 hores al Palau dels Barons de Santa Bárbara, on esta i la resta d’obres participants al concurs estaran exposades fins al 17 de març.

  La tècnica d’Igualtat Neus Rubio recordava que dins la “Setmana de la Dona” també tindran lloc altres activitats a Ontinyent: demà dijous 26 de febrer a les 17:00 hores amb la conferencia “Ser dona al Sud 2015: Toquilleras” a la seu de la Mancomunitat de Municipis, organitzada pel Fons Valencia per la Solidaritat, impartint les dones participants un taller a l’endemà a l’IES Jaume I, i altres dos el 9 de març als instituts Pou Clar i de l’Estació.

  Amb la col•laboració del Cine Club Utiye es projectarà la pel•lícula “La fuente de las mujeres” a les sales de El Teler del 4 al 8 de març en dos passes diaris, i el dia 4 s’inaugurarà altra exposició, la titolada “Resistents i deportades”, una mostra elaborada amb fons de l’Associació Amical de Mauthausen sobre els rostres i testimonis de les dones als camps de concentració nazis, que es podrà visitar fins al 15 d’abril a la Casa de Cultura.

  A més a més, el 5 de març al Centre Cultural Caixa Ontinyent, el Campus d’Ontinyent de la Universitat de València organitza una taula redona titulada “La lluita per la igualtat i pels drets de les dones: Recorregut històric i estat actual”, amb Gabriela Moriana Mateo i Cruz Pla Milán, estant moderador José Cantó Domènech, professor de magisteri a la Universitat de València.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -