Una taula rodona el 14 d’octubre al Centre Cultural Caixa Ontinyent (19:00h), i un acte el 16 d’octubre amb la participació de centres educatius i entitats socials a la Plaça Major (19:30h), seran els actes amb que Ontinyent se sumarà la propera setmana a la campanya “Pobresa Zero”, promoguda per la Coordinadora Valenciana d’ONGD a la Comunitat Valenciana, i organitzada a Ontinyent des dels consells de Cooperació i Solidaritat i de Benestar Social de la ciutat.
La regidora de Cooperació, Katherine Ushiña, destacava la importància “d’implicar a tots els sectors de la societat civil en la lluita contra la pobresa d’una forma urgent, definitiva i eficaç; convidem a totes i tots a sumar-se i reflexionar sobre la realitat de milions de persones al món que no poden cobrir les seues necessitats bàsiques, i sobre les causes que produeixen esta situació”. Ushiña feia estes declaracions en una roda de premsa a la que compareixia acompanyada de la tècnica del Consell de Cooperació Eugenia Bellver i de Rafael Torró, d’Escoles Solidàries, una de les entitats participants, per donar detalls del desenvolupament a Ontinyent d’una campanya que gira al voltant de la celebració el 17 d’octubre del Dia Internacional per l’Erradicació de la Pobresa.
Eugenia Bellver detallava que a la taula redona, titulada “pobresa i processos migratoris” es comptarà amb ponents de la Plataforma Pobresa Zero, Creu Roja, Globalmón i la Comissió Espanyola d’Ajuda als Refugiats. Així mateix, a la concentració del 16 d’octubre es llegirà un manifest i es farà una activitat anomenada “l’arbre dels desigs” al qual els alumnes dels centres educatius mostraran la seua voluntat de cara a l’objectiu de l’eradicació de la pobresa, tot baix una gran pancarta de “Pobresa Zero” a la façana de l’Ajuntament vell. Prèviament, des del 12 d’octubre, els i les alumnes hauran tingut la possibilitat de realitzar treballs escolars de diversos tipus i de participar en una xerrada amb immigrants.
Des d’Escoles Solidàries, Rafael Torró recordava que el moviment “Pobresa Zero” va nàixer en 2005 com a resultat de l’incompliment dels compromisos adquirits en l’any 2000 en l’Assemblea General de Nacions Unides on es va aprovar la Declaració del Mil·lenni en la qual 189 caps d’estat i de govern es comprometien a fer tot el possible per a eradicar la pobresa, promoure la dignitat humana i la igualtat, i aconseguir la pau. “Com els objectius definits no s’han complit, Pobresa Zero hui dia segueix fent una crida a la societat civil perquè es mobilitze i pressione perquè els governs, a tots els nivells administratius, complisquen amb les seues promeses per a acabar com més prompte millor amb la pobresa i la desigualtat en el món”, explicava.