Ontinyent organitza una campanya de prevenció de tumors de mama

0

3.500 dones són citades per fer-se mamografies a la unitat instal·lada des de dilluns al pàrking de la Sala Gomis

Al voltant d’una dotzena de col·lectius locals d’Ontinyent, coordinats per l’Ajuntament de la ciutat, participaran el proper diumenge 13 d’abril a la col·lecta anual de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que com ve sent habitual s’avança a la ciutat virtudes i animarespecte a la resta de municipis valencians, fent-la coincidir amb el Diumenge de Rams. Com sol ser tradicional, es comptarà amb les associacions veïnals del Llombo, Sant Rafel, Sant Josep, Poble Nou i Camí dels Carros; l’Associació d’Ames de Casa; les associacions de Fibromiàlgia AFIVA i AMFO; la de malalts cardíacs AMCA; la de malalts d’Alzheimer AFAO; o l’Assemblea Local de Creu Roja Ontinyent.

A totes elles enguany s’afegeix ANIMA, la nova associació local de lluita contra el càncer que era presentada recentment i que, una volta finalitze els tràmits per constituir-se legalment, s’espera que puga assumir l’organització de la col·lecta en propers exercicis. Enguany, la jornada ha estat novament coordinada des de l’Ajuntament per la regidora de Sanitat, Virtudes González, i el regidor de Participació Ciutadana, Manuel Ruiz, destinant-se els fons a investigació mitjançant la Junta Associada Provincial de València de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Virtudes González agraïa l’ajuda desinteressada de totes les associacions que s’impliquen a la col·lecta, i convidava a la ciutadania “a participar també amb el seus donatius, perquè el càncer és un problema que potencialment pot afectar a qualsevol, i la lluita contra esta malaltia necessita de la implicació de totes i tots”, destacava.  La regidora aprofitava per recordar que ANIMA farà un desplegament de voluntariat que se situarà als voltants de les parròquies de Sant Josep, Sant Rafael, el Centre Parroquial i la Plaça Concepció amb la intenció de captar socis amb una quota anual de 10€.

Per altra banda, la regidora explicava que el proper dilluns 14 d’abril comença a Ontinyent la campanya voluntària per a la prevenció de càncer de mama, que, com altres anys, es portarà a terme en la unitat mòbil de l’Associació Espanyola contra el Càncer, promoguda pel departament de Salut Xàtiva Ontinyent amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat. En total, 3.500 dones d’Ontinyent seran citades per a fer-se les mamografies per carta i el lloc on es situarà la unitat mòbil es el pàrking de la sala Gomis situat a la Avinguda Manuel Sanchis Guarner, al mateix lloc que en anterior  campanya.

Virtudes González explicava que “encara que es un poc més incomoda que la que es realitza en el departament de radiologia del Hospital, val la pena esta incomoditat perquè el mamògraf de la unitat mòbil es digital amb la capacitat de resolució molt superior al mamògraf convencional”, destacava la regidora. .

Publicitat