Els atractius naturals de què disposa a Ontinyent per a estes dates de Setmana Santa i Pasqua estan per primera volta a estes dates accessibles en la “Guia Virtual” recentment posada en marxa des de l’àrea de Política Econòmica de l’Ajuntament.

La guia, elaborada amb el recolzament de la Diputació és accessible amb codis QR, és descarregable en dispositius mòbils i inclou continguts multimedia, i recull informació sobre l’extensa xarxa d’itineraris senyalitzats del terme, que inclou  sendes, paratges naturals, i rutes urbanes.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, ha animat als veïns i veïnes de la ciutat i poblacions properes “a gaudir, sempre amb respecte per l’entorn, de totes les sendes, paratges naturals i  rutes urbanes  que tenim al terme”, destacava.

Entre les sendes destaquen la senda de llarg recorregut GR-7, que travessa tot el sud d’Europa i que passa per Ontinyent per l’antic camí ramader de l’Assagador del Pla; la Senda del Barranc dels Tarongers, amb restes de molins hidràulics; la Senda dels Enginyers; o la ruta del riu en la qual passejant per la riba del Clariano es creuen els ponts de la ciutat: el medieval Pont Vell, el Pont de la Costa, o el modern pont del Salt del Bou, entre d’altres.

En la ruta pel riu també s’observen vestigis del patrimoni industrial de la ciutat, com les xumeneres d’antigues fàbriques o el Molí Descals, molí fariner que encara es conserva en perfectes condicions. El Pou Clar, declarat Paratge Natural Municipal, és el paratge fluvial més important del municipi i alberga importants valors naturals i paisatgístics.

Des del Pou Clar, per la carretera cap a Fontanars per l’Ombria, s’arriba al paratge de Fuset, finca agrícola reconvertida per a usos recreatius. Seguint el mateix camí es pot visitar la Font de Gamellons, que dóna vida un paratge verd i frondós on serveis i infraestructures fan d’aquest lloc una zona idònia per a l’acampada. Des d’aquest punt es poden iniciar excursions a la Font del Nano o a la de la Simeta.

Altra zona recreativa és Sant Esteve, situada a 780m sobre la Serra Grossa on s’albira tot el ponent de la Vall d’Albaida i els termes veïns de Villena i Caudete, un paratge és presidit per l’Ermita de Sant Esteve, construïda en el segle XVII.

Sayo Gandia recordava que “en estes dates és especialment demandada la informació sobre els paratges naturals, però a la Guia Virtual, preparada tant per als sistemes Android com Iphone, es pot accedir a tota mena de detalls sobre la nostra gastronomia, patrimoni històric, festes o museus”. La regidora avançava que des del Govern d’Ontinyent “volem seguir fent créixer l’oferta turística de la ciutat, i aquesta guia actualitzable pensem que pot ser una important eina viva i útil per a reflectir-la”, concloïa.