Ontinyent intervé per aturar el deteriorament de la Casa Maians amb ajuda de la Diputació

L’Ajuntament d’Ontinyent rebrà una subvenció de 60.000€  de la Diputació de València per fer una intervenció que ature el deteriorament de la Casa del Marques de Montemira, coneguda com a Casa Maians, un immoble del SXVIII ubicat al Carrer Major que porta deshabitat i tancat des de fa més de 3 dècades. El regidor de Territori, Jaime Peris, ha explicat que “es tracta d’unes obres amb les que pretenem detindre el deteriorament i els desperfectes registrats pel pas del temps. Estes obres són de consolidació de l’estructura i no s’advertiran des de l’exterior, però podem avançar que esta no va a ser l’única intervenció de la legislatura en aquest important immoble, ja que recuperar-lo és un objectiu del Govern d’Ontinyent”, manifestava.

La casa del Marqués de Montemira és un edifici amb una protecció parcial en el catàleg municipal que afecta a tots els elements de l’estructura arquitectònica. Compta amb una planta baixa, dues altures i desvans, i compta en la planta baixa amb una gran porta en la que consta el nom del seu antic propietari, el jurista i polític del SXIX Luis Mayans, fill predilecte d’Ontinyent.

Prova de la importància que li dona el consistori a aquest edifici és l’oferiment a la Conselleria de Justícia del mateix com a potencial seu dels jutjats, un extrem que va ser descartat per la mateixa per manca de dotació pressupostària a tal efecte. Amb tot, Peris assenyalava que “anem a seguir treballant per obtenir més ajudes i recursos per a actuar en aquest edifici, que volem recuperar per al seu ús i aprofitament públic”, manifestava.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …