728×90 caixa onti estiu
Home > General > Ontinyent implanta un servei d’Ecoparc mòbil que permet acumular bonificacions en la taxa del fem

Ontinyent implanta un servei d’Ecoparc mòbil que permet acumular bonificacions en la taxa del fem

L’Ajuntament d’Ontinyent i el Consorci de Residus (COR) han posat en marxa hui un nou servei de reciclat que portarà un Ecoparc mòbil a tots els barris de la ciutat, i que permet acumular bonificacions en la taxa de fem. Els regidors de Territori, Jaime Peris, i de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, visitaven hui aquest servei, que té com a objectiu facilitar i promocionar el reciclatge en la ciutat de més de 30.000 habitants que més recicla per càpita a la província i la 4ª en la Comunitat Valenciana, segons dades d’Ecoembes i Ecovidrio.

Peris destacava que “la gran implicació dels nostres veïns i veïnes i la seua excel·lent resposta a les campanyes que s’impulsen des de la regidoria de Sostenibilitat ara tindran una recompensa directa, ja que la iniciativa compta amb un programa d’incentius”. En concret, els i les usuàries del “Ecomòbil” podran baixar-se una aplicació mòbil en la qual aniran acumulant punts cada vegada que reciclen i aconseguint bonificacions a la taxa del COR.

Els veïns i veïnes podran anar al “Ecomòbil”, una plataforma itinerant de 7’5 x 3’5 metres, en la qual podran dipositar qualsevol tipus de residu, tal com ja es fa l’Ecoparc, com són les llandes, aparells electrònics, teixits, oli de cuina, piles o enderrocs. Peris explicava que en horari de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00 hores, tothom podrà anar de dimarts a divendres al “Ecomòbil” i reciclar “tot igual que a l’Ecoparc fix”.

Així els dimarts el dispositiu estarà a l’estacionament del carrer del Camí Vell de l’Estació (Llombo); dimecres al c/Pintor Segrelles, darrere del CEIP Carmelo Ripoll (Sant Josep); dijous al cantó de la plaça de la Concepció amb Músic Vert (Sant Josep i Poble Nou); i divendres a l’estacionament enfront de l’IES Pou Clar a l’avinguda Vicent Gironés (Sant Rafel).

Des de Vitrusa, l’empresa encarregada de la gestió d’aquest servei, el seu director tècnic, Julian José Giner, remarcava que “el servei té una vocació de permanència, amb el qual pretenem replegar una major quantitat de residus”. Giner explicava que amb aquestes plataformes “facilitem el reciclatge a aquelles persones que no disposen d’un vehicle per anar a l’ecoparc fix o que per problemes d’horari no poden apropar-se a aquest”.

Els residus dipositats al “Ecomòbil” tindran el mateix tractament i garanties de reciclatge que en un Ecoparc fix. Quant la plataforma mòbil es trobe plena, una persona encarregada de la plataforma donarà un avís i un camió acudirà per a buidar de tal manera que mai es trobarà col·lapsat el servei.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El pont de Sant Vicent, estrena enllumenat amb ajuda de l’IVACE

49 punts de llum LED es complementa amb millores en la zona verda adjacent i el mur que delimita la carretera