19/07/2024 - 7:05
Més

  Ontinyent doblarà esforços per atendre l’augment de sol·licituds de bonificacions a les taxes d’aigua i fem

  Altres notícies

  Ontinyent doblarà esforços per atendre l’augment de sol·licituds de bonificacions municipals a les taxes d’aigua i fem, de les que a falta de dos mesos per la finalització del termini ja s’han acceptat 210 sol·licituds. El Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, ha destacat que estes xifres apunten a que es va a superar amplament les 334 sol·licituds que es van acceptar en 2013, destacant que “el Govern d’Ontinyent s’esforça tots els dies per donar suport a les persones que mes ho necessiten, però la situació és molt complexa, i mesures com el nou copagament a la discapacitat que planeja la Generalitat Valenciana, que suposaria a l’Ajuntament un cost superior als 250.000 euros, complica encara més la situació”.

  El regidor ha explicat que en total han estat ja 241 famílies les que han sol·licitat fins ara les bonificacions fiscals de la taxa del fem i de l’aigua per a l’exercici 2.014. De les 241 sol·licituds, 31 han estat denegades per superar els ingressos o per no complir els requisits, 178 s’han bonificat amb el 100% de la taxa, 20 amb el 75% i 12 amb el 50%. A aquestes bonificacions ja tramitades, es sumaran  les noves sol·licituds que es presenten fins al 31 de juliol.

  L’edil incidia en què l’esforç del Govern d’Ontinyent per atendre a les persones que pitjor estant vivint aquesta crisi econòmica, no sols es reflexa amb bonificacions fiscals, “ja que hem dotat econòmicament l’àrea de benestar social (serveis socials generals i recursos específics) amb 2.506.918,99€ al pressupost del 2014, un 11,87% de la despesa corrent de l’ajuntament d’Ontinyent”. D’aquesta quantitat total destinada a l’àrea de benestar social, 1.459.454,99€ s’aporten exclusivament amb recursos propis municipals, el que equivaldria a una despesa de 40€ per habitant.

  Les bonificacions fiscals aprovades pel Govern d’Ontinyent als últims exercicis determinen que els nuclis familiars amb ingressos inferiors al Salari Mínim Interprofessional (SMI), que aquest any es troba en 645,30 euros, podran beneficiar-se amb una excempció del 100% de la taxa d’aigua i fem per a aquells casos on els ingressos familiars siguen inferiors al 75% del SMI; per a casos on els ingressos de la família siguen d’entre el 75% i el 90% del SMI la subvenció cobreix el 75% de les taxes; i per a famílies amb ingressos d’entre el 90% i el 100% del SMI la subvenció cobreix el 50% de les taxes.

  Joan Gilabert afegia que des del Govern d’Ontinyent “la bona gestió econòmica del Govern d’Ontinyent ens permet prendre mesures per afavorir l’economia d’aquells que més ho necessiten, però accions com el nou copagament que planteja el Consell a la discapacitat és una pedra més a la pesada càrrega que ja estem assumint. El partit que governa a la Generalitat Valenciana no està a l’altura de les circumstàncies, i la ciutadania n’ha de ser conscient”, concloïa.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -