Ontinyent determina la formació de les meses electorals per a les eleccions europees

0

Els membres de la corporació municipal de l’Ajuntament d’Ontinyent han determinat hui, en sessió plenària, la formació de les meses electorals per a les Eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el proper 25 de maig.

Així, el ple ha determinat la xifra de referència perquè, amb l’aplicació d’un programa informàtic, es realitze la designació dels ciutadans que conformaran les meses electorals. Un regidor de cada un dels tres grups polítics de la corporació municipal han indicat un número a l’atzar que han configurat el 771, i que correspon a un ciutadà del cens electoral. A partir d’aquesta xifra, i en intervals de cinquanta números , es determinarà la resta de membres de les 42 meses electorals del municipi fins a un total de nou integrants cadascuna. Al llarg d’aquesta setmana, l’ajuntament notificarà als 378 ciutadans que corresponga (tots ells d’entre 18 i 70 anys) que han estat elegits membres de les meses electorals per a les Eleccions Europees del 25 de maig.

El nombre de Diputats al Parlament Europeu que té cada país és, en línies generals, proporcional a la seua població. A Espanya li correspon triar 54 diputats.   En estes eleccions podran votar tots els espanyols majors d’edat inscrits en el cens electoral i els ciutadans de la Unió Europea que gaudisquen del dret de sufragi actiu en el seu país d’origen, residisquen a Espanya, estiguen empadronats en un municipi espanyol i hagen manifestat la voluntat de votar a Espanya en estes eleccions.