L’Ajuntament d’Ontinyent ha concedit una ajuda d’emergència de 1.250 €, de la partida d’ajudes d’emergència del Fons de Solidaritat, per al projecte d’ajuda de compra d’aliments bàsics, llavors i apers al municipi de San Antonio Chiquito (Ixcan), a Guatemala.

Aquesta ajuda respon a la sol·licitud realitzada per l’ONGD Escoles Solidàries, integrada en el Consell Municipal de Cooperació de l’Ajuntament d’Ontinyent, per la catàstrofe provocada  pel desbordament del riu Chixoy, el dia 13 de març de 2014 que va provocar el lliscament de terra sobre els camps de conreu i les cases de la població.

El desastre va afectar 170 famílies que s’han quedat sense cultius de panís i cardamom, i que són els grans més útils com a element de subsistència. A més, les famílies afectades pel lliscament van ser desallotjades de les seus cases, quedant-se sense roba, menjar, ni condicions bàsiques. Amb aquesta aportació, l’Ajuntament d’Ontinyent es suma a les ajudes d’emergència destinades a pal·liar les conseqüències d’aquesta esllavissada.