Ontinyent convoca ajudes per a la internacionalització de les empreses locals

0

Donar suport a la internacionalització de les empreses locals per tal que aquestes mantinguen i creen llocs de treball. Amb aquest objectiu l’Ajuntament d’Ontinyent publica esta setmana una nova convocatòria d’ajudes dins del seu III Pla de Reactivació Econòmica, del que l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor de Polític Econòmica, Pablo Úbeda, han donat detalls hui sobre la seua execució.

L’alcalde destacava que “hi ha dades molt positives, com la constatació d’un augment de l’emprenedorisme, les 65 sol·licituds registrades per a rehabilitar vivendes amb les ajudes que atorguem, o la creació de 70 llocs de treball directe amb els tres plans d’ocupació posats en marxa”, manifestava. Amb tot, el primer edil incidia en què “és cert que de quasi 5000 aturats hem baixat a 3600, però no anem ni molt menys a baixar els braços, i tot i no tenir competències en matèries com ocupació o indústria, anem a seguir treballant amb els agents socioeconòmics i la ciutadania per seguir fent front comú a la desocupació”.

Dins d’estes accions incloses al “Pla Reactiva” es troben les dues línies de subvenció que es posen en marxa esta setmana amb efecte retroactiu des del passat 1 de gener, que recolzen per una banda  la participació en fires i missions comercials, i per altra la confecció de catàlegs i altres ferramentes de comercialització i màrketing.

Les ajudes a la participació en fires i missions comercials podran arribar a cobrir fins al 50% dels costos de desplaçament i allotjament per la participació de l’empresa en una fira nacional o internacional o missió comercial, amb un import de fins a 3.000 euros per sol·licitud, estant entre les despeses subvencionables les de desplaçament, lloguer de vehicles i allotjament. Per altra banda, les ajudes a la confecció de catàlegs impresos i electrònics de productes, i altres ferramentes de comercialització i màrketing, també subvencionarà un màxim del al 50% del cost derivat d’aquestos fins a 3.000 euros per beneficiari.

Estes ajudes formen part de “Ontinyent empren amb tu”, una de les tres línies en que s’estructuren les accions del III Pla Reactiva. Pablo Úbeda explicava que al marc d’aquesta línia, en 2016 s’ha posat en marxa la nova Oficina de l’Emprenedor, que des d’abril ha atès 54 persones que demandaven informació sobre com posar en marxa un negoci o quines ajudes es poden sol·licitar, a més de treballar amb 10 emprenedors per posar en marxa plans de viabilitat per als seus projectes d’empresa.

Per la línia de microcrèdits posada en marxa per Ajuntament, Caixa Ontinyent i Innovall s’han interessat 28 emprenedors; les ajudes al lloguer de naus i locals compten amb 13 expedients tramitats i sol·licituds presentades; el banc de naus i locals arriba a 72 espais inscrits en sumar-ne 15 de nous; i de bonificacions de l’IBI a les empreses que creen llocs de treball indefinit s’han beneficiat 4 empreses que han signat 24 d’estos contractes.

Especialment destacades són les 65 sol·licituds d’ajuda presentades per rehabilitat vivendes al marc del programa “Ontinyent Rehabilita” i les 62 manifestacions d’interès per participar al programa ARRU que continua obert fins al 30 de setembre. Així mateix, 270 persones s’han adherit al Compte Tributari Local, 740 han sol·licitat el fraccionament dels pagaments municipals; s’han bonificat 337 de les 377 llicències d’obra tramitades per l’Ajuntament; i s’ha bonificat els impostos a 12 vehicles híbrids i 3 elèctrics.

El III “Pla Reactiva” contempla també altres dues línies d’acció: a “Ontinyent Inverteix” s’ha superat els 3 milions d’euros d’inversions en actuacions com les realitzades en el Carrer Martinez Valls, el Poliesportiu, la Casa Barberà, l’Edifici Crec, l’Alberg Perú o l’adquisició dels terrenys per al nou Hospital, entre d’altres. Finalment, en “Ontinyent per l’Ocupació” s’han posat en marxa tres plans d’ocupació que han creat un total de 70 llocs de treball en el que portem d’any (Pla Conjunt de les Administracions Públiques; Taller d’Ocupació de Tortosa i Delgado i Pla d Foment de l’Ocupació Local), als que es poden afegir de nous en adherir-se la ciutat al nou pla en el que estan treballant la Diputació de València i la Generalitat.

Tant l’alcalde com el regidor coincidien en destacar que “queda molt de camí per fer, però amb estes iniciatives pretenem seguir avançant en l’aposta pels emprenedors i l’ocupació, per la promoció econòmica de la ciutat, que ha estat sempre un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent”, destacava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat