Ontinyent acull el nomenament de la nova Comissió Permanent del CJCV

0

L’aulari de la UNED al barri de Sant Rafel d’Ontinyent, acollia ahir diumenge l’Assemblea Extraordinària del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) que servia per nomenar David Latorre com a nou President de l’entitat, en relleu de Sandra cjcvGómez. L’Assemblea del CJCV (òrgan de representació de l’associacionisme juvenil valencià), constitutiva de la nova Comissió Permanent, suposava la culminació d’un cap de setmana que ha reunit a la ciutat a més de mig centenar de representants dels Consells de la Joventut d’Alacant, Castelló i València, que duien a terme dissabte una jornada de treball prèvia, així com dinars i reunions de germanor.

L’Assemblea Extaordinària d’ahir comptava amb la presència de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i del Regidor de Joventut, Pepe Pla, qui mostraven amb la seua presència el suport a l’activitat d’una entitat composada per associacions juvenils de tot tipus que fiscalitza les polítiques de joventut que es realitzen des de la Generalitat i exerceix una postura propositiva de cara a millorar l’abast i dotació d’aquestes polítiques. De fet, als darrers temps el CJCV ha aconseguit que es reactive el consell rector de l’IVAJ i , després de reiterades sol·licituds, s’ha aconseguit que la Generalitat hagi reprès  després de 13 anys la convocatòria d’un Pla Jove, per al qual l’organisme ha presentat fins i tot una proposta pròpia.

Jorge Rodríguez donava als joves les gràcies “per realitzar a Ontinyent una assemblea que va en la línia del Govern d’Ontinyent de fer de la ciutat un lloc de referència per als joves, i sobretot per ajudar a trencat amb el mite de que la joventut no és capaç d’organitzar-se per lluitar i pensar de manera conjunta el seu futur. Això és el que voldrien alguns, però afortunadament no és la realitat i per això us animem a seguir així”. Pepe Pla recordava les polítiques en favor de la Joventut que s’han pres des del Govern d’Ontinyent, “treballant per fer d’aquesta una ciutat universitària, dotant d’autonomia i normalitzant el Consell Local de la Joventut, i col·laborant en activitats i iniciatives com les que tindran en lloc en Pasqua a la ciutat”. Tots dos donaven l’enhorabona a la nova Comissió Permanent del CJCV, el president de la qual, David Latorre, agraïa al seu torn el recolzament de l’Ajuntament “i de tots aquells i aquelles que han fet possible esta assemblea”.

La nova comissió permanent encapçalada per David Latorre García (del Consell de la Joventut de Mislata) està formada a més per Alexandre Vila Ricart d´Aposta Jove UGT-PV com a Vicepresident i responsable de l’àrea socioeconòmica, Laia Mauri Folgado del BLOC JOVE com a Secretària i responsable de l’àrea d’internacional i Alejandra Bou del Consell de la Joventut d’Alacant com a tresorera i responsable d’igualtat. Les vocalies estaran representades per Carlos Sánchez Arenas de JSPV (àrea de Territorial), Francisco Javier Marco de la FEV (àrea d’educació), Luis Martínez de NNGG (àrea de participació) i Maribel Codorniu del Consell de Joves de Gandia (comunicació). A l’acte de clausura van assistir també Joan Conca com a membre del Consejo de la Juventud de España; Juan Carlos Caballero, Secretari de l’IVAJ, i Sergi Contreras en representació de la Fundació Triangle Jove.